Home WarPress Poze color din cel de-al Doilea Război Mondial

Poze color din cel de-al Doilea Război Mondial

2096
0

Pozele color din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial sunt foarte rare. Marea majoritate a fotografiilor din cadrul acestui conflict sunt alb-negru. Pe acele vremuri, tehnica fotografiei color era ceva foarte nou. Din acest motiv, Imperial War Museums a alcătuit un nou album, ce conține fotografii color neretușate. Știu că e la modă în ziua de azi colorarea fotografiilor alb negru, dar de data aceasta discutăm despre fotografii color asupra cărora nu s-a intervenit niciodată.

„Vedem exact ce s-a fotografiat, știu că în ziua de azi e la modă retușarea și colorarea fotografiilor alb negru dar de data aceasta discutăm despre niște cadre autentice” spune autorul albumului, Ian Carter.

Imaginile au fost comandate de British Ministry of Information care deținea o mică parte dintr-un film Kodachrome. S-au gândit să facă un experiment, să mai adune poze. Doar 3000 de imagini au fost făcute în total, însă nu toate au „supraviețuit”. Aproape jumătate au dispărut fără ca nimeni să știe exact unde, pozele care au supraviețuit au devenit parte a arhivei muzeului în anul 1949, o parte dintre acestea fiind publicate pentru prima dată în 70 de ani cu această ocazie.

Deocamdată nu se știe cum a fost alocat filmul fotografilor, dar e posibil să fi fost niște cadre speciale trase alături de alte aparate foto alb negru. „Filmul color în acea perioadă era foarte rar și trebuia să fii foarte atent cu el. Astfel, trebuia să fie o cameră separată pentru e. Se poza înainte pe alb negru pentru asigurare abia apoi pe color” spune Ian Carter.

Unele detalii surprinse sunt de-a dreptul incredibile, cu siguranță s-ar fi pierdut într-o poză alb negru. Unul dintre exemple este cea de mai jos în care apare familia regală olandeză la Eindhoven, Olanda.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here