Home International Medicul din Texas și frauda de 240 de milioane de dolari

Medicul din Texas și frauda de 240 de milioane de dolari

850
0

Maria Zapata a fost la medicul Jorge Zamora-Quezada în urmă cu mai bine de 5 ani cu o problemă la genunchi. Reumatologul i-a spus că are artrită și că trebuie să-i facă niște injecții pentru întărirea cartilajelor. Soțul ei a întrebat de ce îi dă atât de multe injecții iar mediul i-a răspuns că așa este tratamentul. Însă Zapata, în vârstă de 70 de ani, din McAllen, Texas, spune că medicația nu a ajutat-o prea mult, din contră, a agravat situația. Piciorul începuse să se decoloreze.

A mers să vadă alt medic ce a fost îngrijorat față de tratamentul aplicat, în timp ce medicul de familie i-a spus că nu are artrită. Zapata nu este singurul pacient care a primit un tratament de care nu avea nevoie, potrivit unei anchete locale. Luni s-a anunțat o anchetă pentru mediul Zamora și s-a descoperit faptul că fraudase sistemul medical cu peste 240 de milioane de dolari.

50 de milioane au fost doar banii plătiți către medic. Departamentul de Justiție a spus luni că reumatologul a oferit pacienților chimioterapie și tratamente toxice de care aceștia nu aveau nevoie, afișând însă un stil de viață luxos, opulent în mediul online. Dar se pare că medicul nu e străin de tribunale, acesta a mai fost anchetat și sancționat de Colegiul Medicilor în trecut. Acum, medicul în vârstă de 61 de ani trebuie să dea socoteală pentru fraudă și pentru spălare de bani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here