Home Sport Caprele vor fi folosite în golf

Caprele vor fi folosite în golf

1623
0

Ascunsă în priveliștile din estul Oregon, SUA, se află ferma Silvies Valley Ranch. Această fermă se ocupă cu creșterea vacilor dar are și un mic abator, piesa principală fiind un resort de lux unde drumeții pot să stea la SPA, să călărească sau să se joace golf pe un teren cu 7 găuri. Până aici, nimic deosebit.

În spatele cortinei, această fermă ascunde primul teren de golf din lume în care jucătorii pot să pună sacul cu crose în spatele unei capre pentru transport, în timpul jocului.

Din luna iulie, cei care poposesc la fermă vor putea să folosească aceste capre pe terenul de golf fără niciun fel de problemă. Nu se dau bani cărăușilor ca oamenilor, eforturile animalelor sunt răsplătite cu alune. Ferma are și un program de antrenament al caprelor, de dresare mai bine zis, în acest moment doar 4 capre sunt disponibile. „Pentru mulți ani, caprele erau utile doar pentru restaurante, chiar aveau nevoie de o nouă oportunitate, de o nouă vocație.

Astfel, acestea se bucură și de o durată de viață mai mare și scapă și de plictiseala din țarc ori de la păscut” glumește Colby Marshall, vice președintele Silvies Valley Ranch. Pentru a dresa prima capră, au fost nevoie de 30 de ore de convingere din partea câinelui de la fermă. Echipamentul atașat caprelor nu este prea greu, să fie undeva la 3-5 kilograme, o treime din cât poate duce o capră în mod normal, așa că organizațiile pentru protecția animalelor pot să stea liniștite, caprele nu sunt exploatate sau rănite.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here