Home International Urmă de talpă veche de 13.000 de ani, găsită pe coasta canadiană

Urmă de talpă veche de 13.000 de ani, găsită pe coasta canadiană

760
0
talpă

În timp ce căutau printre sedimentele aflate pe țărmul Calvert Island din British Columbia, cercetătorii au descoperit 29 de urme de talpă ce datează de acum 13.000 de ani.

Urmele aparțineau a doi adulți și unui copil iar descoperirea a fost publicată în PLOS-ONE.

„Urmele fosilizate sunt găsite foarte rar pe site-urile arheologice, chiar dacă ne aflăm într-o zonă de coastă unde astfel de urme sunt favorizate de depunerea de sedimente” spune Duncan McLaren, autor al studiului, profesor de antropologie la Universitatea din Victoria și la Institutul Hakai.

În timpul ultimei ere glaciare care s-a sfârșit în urmă cu 11.700 de ani, mulți cercetători au crezut faptul că oamenii s-au mutat din Asia în America de Nord, respectiv pe coasta British Columbia și Canada. A meritat pornirea unei investigații pe insula Calvert întrucât în timpul erei glaciare, apa avea cu minim 1 metru mai puțin ca acum. De fapt, cercetătorii căutau aici plante și fosile, nu se așteptau să găsească urme de picioare umane.

29 au fost descoperite în total, oameni care mergeau desculți, venind probabil de pe mare, debarcând pe uscat. Aceste descoperiri sunt destul de importante întrucât nu prea există date din acea perioadă iar prezența oamenilor în această regiune poate explicași alte descoperiri arheologice din împrejurimi. „Aceste urme indică faptul că oamenii timpurii din America foloseau bărcile pentru a explora zonele de coastă. Această coastă era foarte importantă pentru supraviețuirea oamenilor în timpul ultimei ere glaciare” continuă McLaren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here