Home Diverse Splendoare pe deget. Inelul de logodnă cu diamant

Splendoare pe deget. Inelul de logodnă cu diamant

806
0
inelul de logodnă

Conturul rotund al inelului de logodnă – este fără doar și poate simbolul perfecțiunii – de aceea, încă din cele mai vechi timpuri, a constituit un obiect-emblemă pentru iubirea dintre doi oameni. Astfel, îndrăgostiții obișnuiau să-și facă adesea promisiuni, dar aveau nevoie și de o dovadă clară a dragostei lor. Așa a luat naștere povestea inelului de logodnă cu diamant care a cunoscut o evoluție remarcabilă în timp. De altfel, această bijuterie și-a păstrat simbolistica și continuă să atragă priviri admirative și să farmece inimile domnișoarelor și în ziua de astăzi.

De ce să-i dăruiești iubitei un inel de logodnă cu diamant

Obiceiul de a oferi un inel în semn de iubire datează încă din cele mai vechi timpuri. În Egipt, faraonii erau îngropați purtând inele confecționate din aur pe al treilea deget de la mâna stânga deoarece se credea că acesta era conectat la inimă prin vena Amoris (vena dragostei).

În Evul Mediu, prin intermediul ceremoniilor în care se oficia căsătoria, inelul cu diamant era adesea considerat o pecete a uniunii dintre doi oameni care se iubeau.

În anul 1475, Constanzo Sforza i-a dăruit viitoarei sale mirese, Camilla d’ Aragona, un inel încrustat cu diamante .De altfel, acest moment este zugrăvit prin intermediul unui poem care apare într-un manuscris vvechi. Unele surse spun că tradiția dăruirii unui inel de logodnă a început în 1477, atunci când Maria de Burgundia, fiica contelui de Charolais, a primit în dar un inel de logodnă cu diamant de la Arhiducele Maximilian de Austria. Așadar, dacă în trecut era considerat un semn distinctiv al nunților regale, în zilele noastre orice bărbat poate cumpăra iubitei o astfel de bijuterie pentru a o face să se simtă ca o regină.

Diamantul, piatra indestructibilă a iubirii

Având în vedere progresele realizate de industria bijuteriilor, în zilele noastre există o sumedenie de modele de inele cu diamant la prețuri foarte bune. De altfel, se spune că bărbații nici nu ar trebui să cumpere inele foarte scumpe, ci costurile unei astfel de bijuterii ar trebui să însumeze maxim trei venituri lunare.

Denumirea de diamant provine din limba greacă și înseamnă indestructibil, de neînvins întocmai cum ar trebui să fie și iubirea celor doi miri. Iată de ce diamantul constituie un simbol puternic al relațiilor trainice care s-a păstrat până în ziua de astăzi.

Tehnicile de prelucrare a briliantelor întrunesc cele mai exigente așteptări, iar bijutierii lucrează cu finețe și cu minuțiozitate, acordând atenție sporită și celor mai mici detalii. În plus, și procedeele de tăiere a pietrelor prețioase s-au îmbunătățit în timp, astfel că, în procesul de prelucrare, accentul s-a pus pe trăsăturile care definesc diamantele – tăietură, culoare, claritate și numărul de carate. Așadar, inelele cu diamant sunt concepute cu migală pentru ca viitoarele mirese să fie încântate la vederea briliantului și să spună „da” din toată inima.

Cum aleg inelul de logodnă ideal

Indiferent dacă alegi un inel de logodnă incrustat cu diamant sau optezi pentru alt tip de montură, nu uita că principalele atribute pe care ar trebui să le aibe o astfel de bijuterie: originalitatea, calitatea superioară, unicitatea. De altfel, nu trebuie să te grăbești sub nicio formă cu alegerea inelului, și bineînțeles, trebuie să ții cont de faptul că bijuteria pe care o alegi ar trebui să se potrivească cu personalitatea ei.

 

 

 

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here