Home International Soluția Marii Britanii pentru stoparea poluării cu plastic

Soluția Marii Britanii pentru stoparea poluării cu plastic

782
0
plastic

Prețul gunoaielor din sticlă, plastic sau metal (doze din aluminiu) ar putea să crească în Marea Britanie după ce va fi implementat un nou program de reciclare. Cei care le duc la centre vor primi bani în schimb. Este un efort de a stopa poluarea cu gunoaie din plastic atât pe pământ cât și în mări și oceane. La nivel global, sticlele din plastic compun o treime din gunoiul marin.

Se estimează că în acest moment, 5 trilioane de bucăți din plastic poluează oceanele. Săptămâna trecută, guvernul de la Londra a emis o avertizare potrivit căreia, dacă nu se intervine urgent, cantitatea de plastic menajer care poluează oceanele s-ar putea tripla în următorul deceniu.

În UK sunt aproximativ 13 miliarde de sticle din plastic aruncate anual la gunoi, dintre care doar 5.5 miliarde ajung la reciclat. Deși deocamdată nu se știe câți bani vor primi englezii pentru fiecare PET reciclat, în alte țări civilizate din Europa care au implementat astfel de programe, se oferă între 10 și 50 de cenți/ambalaj. Și companiile vor fi încurajate să receleze atât timp cât în Germania, statul a reușit să ajungă la un randament de 97%. În Suedia, rata de reciclare este de 85%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here