Home International Diamantul albastru Farnese – scos la vânzare pentru prima dată în ultimii...

Diamantul albastru Farnese – scos la vânzare pentru prima dată în ultimii 300 de ani

805
0

În ultimii 300 de ani, acest diamant a trecut pe la multe curți regale europene. În luna mai, faimosul diamant albastru Farnese de 6.16 carate va fi scos la licitație prin casa Sotheby.

Diamantul sub formă de perlă a fost scos dintr-o mină din India, respectiv din mina Goloconda, de unde a mai fost scos și diamantul Hope. A fost dăruit inițial reginei spaniole de origine italiană Elisabeth Farnese în anul 1715, după ce s-a măritat cu regele Philip V al Spaniei.

De atunci, diamantul a fost păstrat de 7 generații, în timp ce descendenții Elisabetei s-au căsătorit cu alte familii regale europene. Astfel, diamantul a ajuns din Spania în Franța, apoi în Italia și Austria.

Au fost momente în care diamantul a aparținut  lui Charles II, Duke of Lucca dar și Mariei Antoinette. Luna următoare, o familie descendentă din Regina Elisabeta va vinde diamantul prin intermediul unei licitații găzduite de Sotheby’s Magnificent Jewels and Noble Jewels din Geneva.

Se estimează că se va vinde cu peste 5 milioane de dolari. Oricum, David Bennett, directorul casei de licitații Sotheby spune că de obicei, aceste piese depășesc cu mult prețul inițial, așa s-a întâmplat cu 75% dintre bijuteriile vândute în 2017. Pe 29 martie va fi expus și la Hong Kong, apoi la Londra, New York, Singapore, Taipei și Geneva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here