Home International Diamantul albastru Farnese – scos la vânzare pentru prima dată în ultimii...

Diamantul albastru Farnese – scos la vânzare pentru prima dată în ultimii 300 de ani

681
0

În ultimii 300 de ani, acest diamant a trecut pe la multe curți regale europene. În luna mai, faimosul diamant albastru Farnese de 6.16 carate va fi scos la licitație prin casa Sotheby.

Diamantul sub formă de perlă a fost scos dintr-o mină din India, respectiv din mina Goloconda, de unde a mai fost scos și diamantul Hope. A fost dăruit inițial reginei spaniole de origine italiană Elisabeth Farnese în anul 1715, după ce s-a măritat cu regele Philip V al Spaniei.

De atunci, diamantul a fost păstrat de 7 generații, în timp ce descendenții Elisabetei s-au căsătorit cu alte familii regale europene. Astfel, diamantul a ajuns din Spania în Franța, apoi în Italia și Austria.

Au fost momente în care diamantul a aparținut  lui Charles II, Duke of Lucca dar și Mariei Antoinette. Luna următoare, o familie descendentă din Regina Elisabeta va vinde diamantul prin intermediul unei licitații găzduite de Sotheby’s Magnificent Jewels and Noble Jewels din Geneva.

Se estimează că se va vinde cu peste 5 milioane de dolari. Oricum, David Bennett, directorul casei de licitații Sotheby spune că de obicei, aceste piese depășesc cu mult prețul inițial, așa s-a întâmplat cu 75% dintre bijuteriile vândute în 2017. Pe 29 martie va fi expus și la Hong Kong, apoi la Londra, New York, Singapore, Taipei și Geneva.

Previous articleSoluția Marii Britanii pentru stoparea poluării cu plastic
Next articleSplendoare pe deget. Inelul de logodnă cu diamant
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here