Printre cele mai mari provocări ale părinților la început de drum se referă la baia nou născutului. Un mit creat din ideea delicateții și a gingășiei cu care se atinge un nou născut, baia este un real chin și stres şi această poveste continuă să se perpetueze.
Avem cursuri de puericultură și numeroase sfaturi ce vin din partea celor trecuți deja printr-o astfel de provocare. Avem și o industrie dedicată acestei clase de persoane, părinți și copii deopotrivă. Ne lipsește poate doar o armonie între acestea. Desigur că prima grijă a părinților va fi legată de achiziția acelor produse care să îi ajute să ofere copilului o baie ca la carte. Se întreabă „de unde cumpar articole de baie pentru bebelusi” și pornesc destul de confuzi spre căutarea prin magazine.
Pentru a clarifica ce este necesar și cum poate deveni acest moment unul destul de ușor de abordat, ne îndreptăm atenția spre sfaturi de la specialiști și către magazinul online nichiduta.ro. Cu o gamă largă de produse ce acoperă practic tot necesarul unui părinte și copil în egală măsură, Nichiduta este brand deja vestit pe nișa sa. Iată ce ai nevoie și când sau cum folosești totul în favoarea ta și spre marea bucurie și confortul bebelușului scăldat cu grijă.
Produse specifice pentru baia bebelușului
Multe dintre produse sunt de ajutor mai cu seamă pentru cei stresați, care caută rânduri de cărți pentru îngrijirea copilului pentru a fi siguri că fac ce trebuie. De altfel este necesară o cădiţă, un burete ce ajută la menținerea suportului corect și a temperaturii constante resimțită pe piele.
Se va necesita de asemenea un set de manichiură, produse cosmetice, o perie, precum și un burete moale și delicat la atingere. De jucării și alte accesorii vorbim într-o a doua etapă, cea de bebeluș ce stă în șezut. O listă lungă de astfel de produse este găzduită la nichiduta.ro, deci un aliat îl aveți deja bifat.
Cum trebuie să se desfășoare totul
Trecând peste mitul de a face saună în baie pentru ca cel mic o dată dezbrăcat să nu simtă frig, de fapt este necesară o temperatură potrivită. Apa trebuie să fie de 37 de grade, dacă îți dorești precizia maximă. Din popor, o metodă inedită și facilă de a testa cât de fierbinte este apa este testul cotului. Pentru că la cot și încheietură zonele sunt sensibile, se poate face cea mai rapidă deosebire între ce este prea fierbinte sau prea rece.
De preferat: cădiţa trebuie să fie la nivelul brațelor părinților, pentru o mai bună susținere a copilului. Se spală gentil, cu apă nu din abundență, ci încercând să obișnuiască copilul cu senzația apei. Se evită scufundarea capului sub apă, a urechilor de asemenea. Băile la început sunt simple mișcări, cu puțin gel special. Dacă baia este doar rutina de seară se poate folosi chiar apă simplă.
Baia nu durează mai mult de 5 minute. Asta în funcție de cum dă semne protagonistul acestui film. Se va ține cont de mișcările suave de-a lungul brațelor și a trunchiului, iar apoi o rotire ușoară cu spatele în sus, pentru a spăla și această zonă.
Pe măsură ce bebelușul crește și deprinde bucuria de a se juca în apă și stă în poziția de șezut, părinții se relaxează și intră într-un ritm de altfel asemănător cu ritualul băilor și pentru ei.