Home WarPress Turcii au jefuit orașul sirian Afrin

Turcii au jefuit orașul sirian Afrin

1489
0
Afrin

Rebelii sirieni susținuți de armata turcă au mers duminică în orașul Afrin, de unde au luat tot ce se putea din casele oamenilor. Aceștia au preluat controlul orașului după două luni de asediu. După ce au forțat soldații kurzi să plece din orașul situat în nordul Siriei, rebelii au jefuit casele oamenilor, clădiri politice și militare potrivit Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Unii localnici au afirmat pentru SOHR faptul că ale lor case au fost pur și simplu curățate.

Un fotograf turc acreditat Agenției France-Presse, a capturat scenele haotice, spune pentru CNN faptul că jaful a fost vast și organizat. Erau sute de soldați concentrați mai mult pe furturi decât pe sărbătorirea victoriei. „Aceștia iau tot, bunuri, animale, chiar și porumbei. Am fost în zone de război ani buni, doi, trei oameni care mai iau câte ceva am mai văzut. Apoi, am văzut ce se petrece la Afrin, se grăbeau atât de tare să ia tot ce se poate lua.” Spune Bulent.

Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al Președinției Tayyip Erdogan afirmat faptul că Ankara investighează evenimentul, sugerând faptul că unele grupuri din Afrin nu ascultă ordinele comandanților. Turcia, un membru NATO, a lansat operațiunea împotriva grupurilor de kurzi în ianuarie pentru a restabili ordinea la graniță, acești kurzi fiind considerați organizație teroristă. Peste 150.000 de persoane au părăsit orașul Afrin în ultimele zile iar comandantul Free Syrian Army afirmă faptul că există doar câteva cazuri particulare, nu discutăm despre ceva la scară largă.

Previous articleÎmprumut nebancar vs amanet
Next articleUn băiat de 9 ani și-a împușcat sora după ce s-au certat pe un controller de consolă video
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here