Home International Focurile din Australia obligă cetățenii să se refugieze pe plajă

Focurile din Australia obligă cetățenii să se refugieze pe plajă

618
0
australia

Un foc de vegetație masiv a cuprins un mic oraș din sud vestul Australiei, distrugând peste 100 de case și forțând sute de cetățeni să se refugieze pe plajele din apropiere.

Au ars până acum 1200 de hectare de pădure iar incendiul a lovit coasta Tathra în New South Wales duminică seara. Căldura extremă și vânturile puternice au contribuit la extinderea rapidă a incendiului, rezultând evacuări masive de populație.

Debris from destroyed homes and a burnt out car lays on the ground in town of Tathra, Australia, Monday, March 19, 2018, following a wildfire. More than 70 homes and businesses had been severely damaged or destroyed by a fire that started in woods around midday on Sunday. (Dean Lewins/AAP Image via AP)

Deocamdată nu există rapoarte despre persoane dispărute sau grav rănite, doar câteva persoane au fost tratate în urma intoxicației cu fum. Pompierii au salvat până acum aproximativ 400 de case din incendiu, 69 au fost distruse complet și 39 arse parțial.

Au mai fost pârjolite 30 de rulote potrivit Rural Fire Service. Unii cetățeni s-au refugiat pe plajele din apropiere pentru a scăpa din calea incendiului și a temperaturilor de peste 41 de grade Celsius.

„Am mers pe jos vreo 5 km alături de alte 200 de persoane pentru a scăpa” spune Simone Ward, localnic.

Previous articleSENDO Advance 3 – Cel mai bun tensiometru de pe piață?
Next articleGinzan Onsen – cel mai frumos oraș japonez pe timp de iarnă
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here