Home Diverse De ce nu suntem mai sănătoși cu atât de multă informație în...

De ce nu suntem mai sănătoși cu atât de multă informație în jur?

1099
0
sănătoși

Bună întrebare. În trecut atunci când nu exista nici internet nici prea multă informație despre boli, parcă puteai accepta ideea că oamenii se îmbolnăvesc fără să știe și fără să prea investească în tratamente. Problema e că în ziua de azi avem atât de multă informație în jur și suntem parcă la fel de nepreventivi ca-n vremurile de odinioară. Astăzi avem orice informație la un click distanță.

Helicobacter Pylori drept exemplu – o infecție cauzată stomacului de niște bacterii purtate de peste jumătate din populația globului. Această bacterie apare în momentul în care se instalează gastritele cronice sau ulcerele gastrice și este mai mult decât evident faptul că dacă oamenii ar trata problema incipientă, Helicobacter Pylori nu ar mai avea cum să afecteze pe nimeni.

Există produse împotriva Helicobacter Pylori, ca orice infecție poate fi tratată cu antibiotice, dar ideea este alta: trebuie să avem mai multă grijă de noi. Nu trebuie să așteptăm să facem gastrite sau ulcer, nu trebuie să așteptăm să ne infectăm cu Helicobacter Pylori. Prevenția trebuie să fie interesul nostru principal atunci când vine vorba despre îmbunătățirea nivelului de trai.

De asemenea, prin intermediul internetului putem avea acces la niște medicamente/remedii mult mai eficiente și mai ieftine față de farmaciile din oraș, un motiv în plus să sporim nivelul de seriozitate atunci când vine vorba despre rezolvarea problemelor de sănătate. Să nu mai punem la socoteală și remediile naturiste, pe care multă lume pare să le ignore oarecum fără fond.

Remediile naturiste au fost baza medicinei ani de zile, sute, mii de ani de fapt. Dintr-o dată, de când omenirea s-a tehnologizat peste măsură, parcă am uitat acest lucru și mulți dintre noi ne grăbim să băgăm chimicale în organism pe post de tratament în anumite boli. Se poate și cu produse naturiste dar trebuie să fim dispuși să le vedem drept o variantă.

Voi ce părere aveți? Sunteți genul de oameni care au o mentalitate preventivă față de propria stare de sănătate sau sunteți mai nepăsători de fel? Mai sunt curios de asemenea dacă aveți obiceiul să vă informați online despre bolile pe care le dețineți, aștept răspuns în secțiunea de comentarii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here