Home International Cercetătorii au descoperit o colonie de 1.5 milioane de pinguini în Antarctica

Cercetătorii au descoperit o colonie de 1.5 milioane de pinguini în Antarctica

860
0
pinguini

Dacă ajungi vreodată prin insulele Danger din Antarctica, sper că-și plac pinguinii.  De ce? Pentru că nu o să ai loc de ei. O colonie gigant nedescoperită până acum a apărut pe aceste insule din nordul Antarcticii, colonie ce însumează peste 1,5 milioane de pinguini.

Cercetătorii estimează că insulele Danger găzduiesc cea mai mare colonie de pinguini Adelie din Antarctica, a treia din lume. Mai important, după câteva investigații, se pare că acești pinguini din insulele Danger își fac veacul  pe-acolo de zeci de ani, în timp ce în alte părți ale lumii numărul lor scădea constant. Cum de nu a observat nimeni până acum cei 1.5 milioane de pinguini?

Ei bine, aceste insule Danger sunt destul de izolate chiar și pentru standardele Antarcticii. Insula este blocată de gheață în marea majoritate a anului, chiar și pe timp de vară este dificil de ajuns la ea. În 2015, toți pinguinii au fost numărați manual și au fost făcute niște fotografii cu dronele.

Acum, se fac studii pentru a se afla cum au reușit acești pinguini să supraviețuiască atât de mult timp într-un pluton atât de numeros. Se dorește și ocrotirea insulelor Danger pentru a oferi protecție pentru această colonie de pinguini, însă sunt slabe șanse că se va rezolva ceva în acest sens.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here