Home Terorism 8 morți și 80 de răniți în Burkina Faso

8 morți și 80 de răniți în Burkina Faso

1551
0
Burkina Faso

Cel puțin 8 persoane și-au pierdut viața și peste 80 au fost rănite în două atacuri teroriste din Burkina Faso. Unul dintre atacuri a avut drept țintă ambasada Franței. Cei uciși erau personal de pază și securitate, potrivit ministrului Celement Sawadogo, care a ținut o conferință de presă vineri în Ouagadougou. Cei răniți sunt tratați în acest moment la spitalele locale.

Sawadogo a confirmat faptul că au fost două atacuri coordonate, unul la ambasada Franței iar celălalt la sediul armatei naționale. Armele folosite în aceste cazuri de către teroriști au fost mașinile pline  în ultimii 2 ani cu explozibil.

Ministrul de Comunicare din Burkina Faso Rémi Dandjinou, a anunțat că cei doi atacatori au pierit în timpul atacurilor. Decomandată nicio organizație teroristă nu și-a asumat aceste atacuri. A fost aleasă ambasada Franței întrucât această țară este aliatul principal al Burkina Faso în lupta contra terorismului. Este cel de-al treilea mare incident de acest gen din Ouagadougou în ultimii 2 ani.

Responsabili până acum au fost aliați ai Al Qaeda din regiune. Un atac în cadrul căruia 18 oameni au fost împușcați a avut loc anul trecut  în timp ce în 2016, o cafenea al unui hotel foarte popular în care erau prezenți diplomați ai mai multor națiuni a fost luată cu asalt de teroriști, fiind împușcați 29 de oameni. Franța ți-a oferit suportul pentru lupta împotriva terorismului din Burkina Faso în anul 2014. Burkina Faso a fost o colonie franceză până în anul 1960 când și-a obținut independența.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here