Home International Un condamnat la moarte a primit clemență chiar înainte de execuție

Un condamnat la moarte a primit clemență chiar înainte de execuție

796
0

Viața unui bărbat din Texas care a conspirat la uciderea propriei familii în 2003 a fost salvată cu câteva minute înainte de execuția ce ar fi trebuit să aibă loc joi. Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a decis să reducă sentința condamnării la moarte a lui Thomas Whitaker cu închisoare fără eliberare condiționată. Este pentru prima dată când Abbot scutește viața unui deținut condamnat la moarte, în timpul mandatului său existând 30 de execuții.

Whitaker era închis pentru uciderea din 2003 a mamei și a fratelui său. Autoritățile au spus că Whitaker alături de alt bărbat au atacat familia în timp ce se întorceau în suburbiile Houston pentru cină. În timpul ambuscadei, mama și fratele lui Whitaker au fost uciși.

Tatăl său a supraviețuit după ce a primit un glonț în piept. Oficialii spun că deși nu Whitaker a fost cel care a apăsat pe trăgaci, ci prietenul cu care pusese la cale ambuscada, a dorit moartea celor trei pentru a pune mâna pe moștenire.

Uciderea mamei domnului Whitaker dar și a fratelui sunt fapte de neiertat. Aceste crime trebuie pedepsite ca atare. Recomandarea Texas Board of Pardons and Paroles a fost ca domnul Whitaker să nu fie eliberat niciodată din închisoare” a spus Guvernatorul.

Tatăl deținutului, Kent Whitaker s-a opus vehement execuției fiului său, cerând recent schimbarea sentinței. „Tatăl domnului Whitaker a insistat ca va fi victimizat din nou pentru uciderea ultimului membru al familiei”.

„Vreau să mulțumesc guvernatorului pentru munca depusă în revizuirea acestui caz ciudat. A luat decizia potrivită și sunt foarte recunoscător pentru acest lucru” spune tatăl lui Whitaker.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here