Home International Medicii din India eu extirpat o tumoră pe creier de aproape 2...

Medicii din India eu extirpat o tumoră pe creier de aproape 2 kilograme

782
0
tumoră

Un medic din India a extirpat o tumoră de 1.873 kilograme de la un tânăr de 31 de ani, într-un spital din Mumbai. Dr. Trimurti Nadkarni este cel care a condus operația la spitalul BYL Nair Charitable Hospital și a descris rapid această tumoră drept cea mai mare din lume crescută pe creier.

Operația avut loc pe data de 14 februarie, a pus viața în pericol pentru pacient și a fost destul de greoaie pentru că tumora era înrădăcinată în creier. Santlal Pal, tânărul de 31 de ani este vânzător de haine într-un oraș din nordul statului Uttar Pradesh.  În ultimele 6 luni, tumora a crescut mai mare decât capul său ajungând să măsoare undeva între 25 și 30 de centimetri cubi.

Tumora străpunsese craniul și crescuse sub scalp potrivit neurochirurgului Nadkarni, profesor de neurochirurgie la acest spital. „Tumora apăsa pe creier și afecta nervul optic” .

Indienii din sate îndepărtate sunt deseori nevoiți să călătorească sute de kilometri pentru a vedea un doctor licențiat. Mulți dintre aceștia caută ajutor la spitalele de stat, însă de multe ori nu primesc niciun tratament. În acest moment Santlal Pal se recuperează și are 50% șanse să-și recapete vederea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here