Home WarPress Teroare în Siria. Cuvintele sunt de prisos

Teroare în Siria. Cuvintele sunt de prisos

1763
0
siria

Războiul din Siria a depășit orice graniță a imaginației. Nu mai putem cataloga evenimentele, acestea nu mai pot fi încadrate cu titluri de genul „Cea mai rea zi”, „Cea mai rea lună”, etc.

În ultimele zile, bombardamentele guvernului sirian nu mai încetează, nici artileria  și nici rachetele. Estul Ghouta de la periferia Damascului este sub asediu, cel mai aprig asediu al forțelor guvernamentale din 2012, de când rebelii au pus stăpânire pe această regiune.

Doar luni au fost uciși în bombardamente peste 100 de rezidenți, printre care foarte mulți copii. Agenția națională de știri Arab News a raportat faptul că o rachetă a rebelilor ar fi fost de fapt lansată din Ghouta de Est, ucigând 5 civili și rănind 20 de persoane în centrul Damascului, forțele guvernamentale fiind nevoite să răspundă cu un bombardament foarte precis, în vederea distrugerii lansatorului de rachete și a pozițiilor fortificate ale rebelilor.

Situația disperată, alături de absența unui semn clar că violențele vor înceta în regiune, au convins pe reprezentantul UNICEF să iasă la declarații: „Efectul războiului din Siria asupra copiilor: foarte multe victime în rândul copiilor în Ghouta de Est și Damasc. Niciun cuvânt nu va aduce dreptatea pentru acești copii uciși, niciun cuvânt nu va elimina durerea din sufletele mamelor, taților, fraților, familiilor lor. UNICEF iese cu această declarație pentru teroarea din Siria. Cuvintele sunt de prisos. Cum justifică oamenii care au cauzat aceste suferințe actele barbare?”.

Potrivit tradițiilor locale, înainte de izbucnirea războiului cu Damasc, Ghouta era considerată „Grădina Raiului”.

Previous articleExcesul de alcool crește riscul de apariție a demenței la vârste fragede
Next articleCum alegem casa de amanet în care să ne lăsăm bunurile?
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here