Home International Bureți chirurgicali uitați după operație în corpul unei femei pentru mai bine...

Bureți chirurgicali uitați după operație în corpul unei femei pentru mai bine de 6 ani

707
0
Bureți chirurgicali

Doi bureți chirurgicali au fost uitați în abdomenul unei femei timp de atenție, 6 ANI, potrivit unui raport publicat în New England Journal of Medicine. Totul s-a întâmplat în Japonia, la o clinică obișnuită. Pacienta care a avut parte de surpriză avea 42 de ani și spunea că se simte balonată de vreo 3 ani. La o ecografie, au apărut cei doi bureți, uitați în urma unei operații de cezariană. De fapt, femeia avusese două astfel de operații în trecut, una acum 6 ani și alta acum 9 ani, dar s-a ajuns la concluzia că cea de acum 6 ani fusese cea buclucașă. După ce bureții au fost eliminați, simptomele femeii au dispărut și viața ei a revenit la normal în 5 zile.

Nu este o problemă foarte rară pe mapamond, în Statele Unite de exemplu există o statistică destul de interesantă care scoate la iveală faptul că în jur de 12 bureți sunt uitați în pacienții operați în spitalele de stat în fiecare zi, rezultând undeva la 4600-6000 de cazuri anual. Și nu doar bureți se uită în urma operațiilor, 70% din totalul obiectelor uitate reprezintă bureți potrivit unui alt studiu venit din partea New England Journal of Medicine din 2003. Restul de 30% sunt evident clești, foarfece, retractoare și alte instrumente folosite de obicei la intervenții.

„În 60% din cazuri există consecințe serioase, infecții sau chiar decese” spune Dr. Atul Gawande, chirurg la spitalul Brigham, director al Ariande Labs din Boston. Se consideră că la ora actuală există peste 21.000 de organizații la nivel mondial care se luptă pentru înăsprirea procedurilor post operatorii care să ducă la reducerea numărului de obiecte lăsate în interiorul pacienților.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here