Home International Parfumurile sporesc gradul de poluare

Parfumurile sporesc gradul de poluare

839
0
Parfumurile

Majoritatea oamenilor au impresia că poluarea din orașe există doar din pricina mașinilor sau a fabricilor/termocentralelor din vecinătate. Ei bine, nu este chiar așa. De exemplu, transportul contribuie doar la jumătate din poluare, cealaltă jumătate apare din pricina industriei ce produce chimicale consumate de noi zilnic, precum vopsea și chiar parfumuri.

Poluarea aerului reprezintă o problemă serioasă la nivel mondial, fiind cauza pentru milioane de morți premature anual, morți accentuate și mai mult de schimbările climatice. Din fericire, poluarea cauzată de arderea combustibililor fosili a început să scadă. Există două cauze pentru care s-a obținut această performanță: noile reguli la nivel mondial privind poluarea și avansul tehnologic.

Cele mai nocive noxe nu vin nici de la mașini, nici de la fabrici, apar în urma unor reacții chimice petrecute în atmosferă. Este vorba despre o grupare de molecule numită „compuși organici volatili”. Acești compuși pot apărea în atmosferă din multe cauze, atât din pricina omului dar și natural. În zonele urbane, s-a dat vina pe transport și pe arderea gazelor pentru existența compușilor.

Într-un nou studiu, cercetătorii au analizat cu atenție cauza producerii compușilor în orașe și au ajuns la concluzia că există de 2 ori mai mulți compuși din pricina produselor chimice precum parfumurile. E logic să fie așa pentru că aceste chimicale se evaporă mai repede. Acesta este de fapt principiul lor de funcționare.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here