Home WarPress Dezastru în Ghouta. Cele mai sângeroase bombardamente siriene din ultimii 3 ani

Dezastru în Ghouta. Cele mai sângeroase bombardamente siriene din ultimii 3 ani

1531
0
Ghouta
A Syrian woman and children run for cover amid the rubble of buildings following government bombing in the rebel-held town of Hamouria, in the besieged Eastern Ghouta region on the outskirts of the capital Damascus, on February 19, 2018. Heavy Syrian bombardment killed 44 civilians in rebel-held Eastern Ghouta, as regime forces appeared to prepare for an imminent ground assault. / AFP PHOTO / ABDULMONAM EASSA (Photo credit should read ABDULMONAM EASSA/AFP/Getty Images)

Peste 100 de civili au fost uciși în estul Siriei (Ghouta) în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră din ultimii trei ani pentru o regiune deținută de rebeli. Peste 20 de copii sunt printre victime, uciși de regimul sirian în timpul bombardamentelor. „Acestea sunt cele mai grele zile din viețile noastre, petrecute în Ghouta. Aici suntem bombardați de mai bine de 5 ani, nu e ceva nou pentru noi, dar niciodată nu a fost un raid de o asemenea amploare” spune directorul spitalului din Ghouta de Est, medicul pediatru Amani Vallour. 100 de persoane ucise reprezintă cea mai mare cifră înregistrată vreodată în urma unui raid aerian în această zonă a Siriei, după acel atac cu gaze din 2015. Medicii lucrează non stop încă din 2012 pentru a putea face față răniților. Regimul de la Damasc accelerează ofensiva împotriva rebelilor, mai ales în zonele despre care se știe clar că sunt controlate de aceștia.

epa06544187 Injured children are treated at a hospital in rebel-held Douma, Eastern Ghouta, Syria, 19 February 2018. At least 85 people were killed in heavy bombing by forces allegedly loyal to the Syrian government. EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

„Situația în acest moment este catastrofală. Patru spitale au fost distruse și pur și simplu nu mai avem cum să ajutăm oamenii. Majoritatea decedaților de la ultimul raid erau femei și copii” spune doctorul Fares Ourabia. Între timp, guvernul sirian a raportat prin intermediul agenției de presă SANA faptul că 5 civili au fost uciși, alături de alți 20 răniți marți, de o rachetă lansată din Ghouta de Est. Tot SANA a mai adăugat faptul că guvernul sirian a răspuns atacului cu un bombardament foarte precis distrugând aruncătoarele de rachete și pozițiile fortificate ale rebelilor din zonă. În Ghouta locuiesc aproape 4 milioane de oameni, 94% dintre aceștia necesitând ajutor umanitar de urgență.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here