Home Diverse Cum alegem casa de marcat

Cum alegem casa de marcat

907
0
casa de marcat

România a făcut niște progrese destul de mari în ceea ce privește evaziunea fiscală. Legile s-au mai clarificat, s-au mai completat, ajungând astăzi la un nivel destul de ok zic eu. Majoritatea celor care încep un business în domeniul comerțului se dotează cu case de marcat ieftine pe care le și folosesc, spre deosebire de obiceiurile sociale existente în urmă cu ceva ani.

Aici, meritul este al departamentului Antifraudă al celor de la ANAF dar și al micilor antreprenori care și-au dat seama că nu face daraua cât ocaua în cazul în care sunt prinși cu evaziune.

Ei bine, în cele ce urmează vom discuta despre case de marcat, despre cum trebuie alese așa că dacă te bate gândul să îți deschizi un mic business curând ce va necesita un asemenea aparat, stai pe-aproape. Alegerea casei de marcat nu e un procedeu atât de dificil precum ar crede unii, tot ce trebuie să faci este să răspunzi la câteva întrebări simple, după cum urmează.

Cum alegem casa de marcat

Care sunt nevoile tale?

Mai precis, unde trebuie să folosești casa de marcat? Dacă deții genul de business mereu în deplasare, trebuie să optezi pentru o casă de marcat cât mai mobilă. Bateria să țină cât mai mult și eventual să fie cât mai compactă pentru a nu crea deranj în momentul transportului. Pentru puncte de lucru fixe, o casă de marcat normală, ieftină, fixă, își va face treaba ca la carte.

Care este cel mai renumit brand?

Recomandarea noastră este să cumpărați întotdeauna cele mai renumite branduri, de exemplu DATECS. Dacă mergeți pe un model foarte popular veți putea face rost de informații relativ simplu, chiar pe internet dacă aveți vreo nelămurire.

De asemenea, contractele de service vor fi mult mai puțin costisitoare. E precum în lumea auto, unde piesele pentru autoturismele foarte populare sunt mai ieftine față de rarități.

Cât ești dispus să investești?

Bugetul ți-l stabilești singur. Deși ar fi ideal să nu vă limitați foarte mult, dacă nu aveți nevoie de niște funcții sau funcționalități foarte avansate, puteți merge pe cele mai ieftine variante care să vă satisfacă nevoile. Oricum, trebuie să știi că cea mai ieftină casă de marcat pleacă de la vreo 500 de lei. Dacă ești dispus să scoți mai mult din buzunar, mai mult ca sigur va fi în avantajul tău cândva.

Din ce magazin trebuie cumpărată?

Cele mai mici prețuri pentru case de marcat veți găsi pe www.tehnicafiscala.ro. Discutăm despre un magazin de nișă, online, care prin definiție trebuie să vină cu prețuri sub magazinele din oraș. Desigur, rămâne la alegerea voastră însă e bine să fim raționali dacă tot ne apucăm de comerț, nu? E în avantajul nostru să cheltuim cât mai puțin pentru tehnică fiscală foarte modernă.

Ce se întâmplă cu contractul de service?

Acest lucru trebuie stabilit foarte clar cu magazinul care vă vinde aparatul. Aici trebuie avut grijă la câteva aspecte destul de interesante precum suport la adăugarea produselor, stabilirea cotelor TVA, reparațiile cauzate de uzură și așa mai departe. Unele magazine care vând case de marcat pot introduce în contracte de service și servicii de aprovizionare cu role de hârtie, ceea ce nu e rău deloc.

Ideea e destul de simplă. Ca să faci rost de o casă de marcat potrivită, trebuie doar să fii sincer cu tine, cu nevoile tale, să analizezi foarte bine prețurile magazinelor din care ești tentat să o cumperi și mai ales, să fii dispus să investești în anumite modele care ți-ar aduce avantaje.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here