Home International Omul care a făcut înconjurul lumii cu barca în doar 42 de...

Omul care a făcut înconjurul lumii cu barca în doar 42 de zile

759
0
înconjurul lumii

În luna decembrie, Francois Gabart a stabilit un nou record mondial pentru înconjurul lumii de unul singur într-o ambarcațiune: doar 42 de zile, 16 ore, 40 de minute și 35 de secunde. Și a fost doar prima încercare de acest gen a lui. Acesta a fost șocat de câtă lume s-a adunat să-l întâmpine în momentul în care a ajuns și a debarcat în orașul francez Brest, Franța, pe data de 17 decembrie.

Pentru că tehnologia avansează destul de rapid, este clar faptul că recordul lui Gabart nu va sta în picioare pentru foarte mult timp. Iahtul său MACIF de exemplu, avea o suprafață destinată velelor mai mare decât cea cu care se stabilise în trecut vechiul record mondial.

Acesta a sărbătorit reușita alături de managerul care i-a făcut ruta, Jean-Yves Bernot. El a fost omul care l-a ghidat pe mare astfel încât să ajungă în siguranță deplină la țărm. Meteorolog dar și navigator, Bernot a lucrat într-un birou din Chatelaillon-Plage pentru a-i planifica lui Gabart ruta.

Previous article2 modele de dresuri TATOO cu care fetița ta va face senzație
Next articleRichard Branson e gelos pe succesul lui Elon Musk
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here