Home International Monetăria Regală are primul director feminin din ultimii 1100 de ani

Monetăria Regală are primul director feminin din ultimii 1100 de ani

584
0
Monetăria Regală

A fost nevoie de 1100 de ani, însă iată că la cârma Monetăriei Regale ajunge și o femeie. Este vorba despre Anne Jessopp, deloc străină de această instituție. Ultimii 20 de ani din viață la Monetăria Regală și i-a petrecut, iar vinerea trecută a fost numită director executiv. Jobul, deținut cândva chiar de Isaac Newton, presupune ținerea în frâu a 900 de angajați și producerea a 90 de milioane de monede săptămânal. „Poate că a durat 1000 de ani, dar Monetăria are acum la conducere o femeie, sunt sigur că Anne va face o treabă fantastică” spune Robert Jenrik, oficial pentru Trezoreria UK.

Una dintre primele sarcini ale Annei va fi introducerea monedei de 50 de pence, o monedă proiectată special pentru a comemora 100 de ani de la primirea dreptului de vot pentru femei în Marea Britanie.  Înainte de a lucra la Monetărie, Anna a mai avut de-a face și cu Procter & Gamble.

Previous article7 motive să investești într-un termoșemineu cu peleți
Next articleO nouă lege olandeză îi face pe toți adulții donatori de organe
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here