Home Diverse 7 motive să investești într-un termoșemineu cu peleți

7 motive să investești într-un termoșemineu cu peleți

902
0
termoșemineu cu peleți

În ultimii ani au început să apară tot mai multe soluții pentru încălzirea centralizată a caselor, pe măsură ce tehnologia peleților a prins ușor aripi. În urmă cu vreo 10 ani, acești peleți reprezentau doar o soluție ecologică pentru niște proiecte ultramoderne, însă pe măsură ce timpul a trecut, au început să aibă o largă aplicabilitate și în încălzirea clădirilor rezidențiale.

Sobele pe peleți de asemenea au evoluat, ajungând în ziua de azi să capete forma unor termoșeminee mai mult decât interesante despre care vom discuta și noi în cele ce urmează.

Vei vedea mai exact 7 motive principale pentru care ar trebui să investești într-un termoșemineu peleți precum cel de aici: https://www.qmag.ro/seminee-centrala-termica-cu-peleti/, dacă ai de gând să mergi pe ideea de încălzire centrală bazată pe material lemnos, respectiv peleți.

7 motive să investești într-un termoșemineu cu peleți

  1. Reușești să încălzești o cameră extra. Haideți să povestim un pic despre principiul de funcționare al unui termoșemineu. Discutăm despre o centrală termică în toată regula dacă se investește în componentele auxiliare (calorifere, țevi, boilere) ce îți poate oferi căldură și apă caldă. Un termoșemineu încălzește toată casa prin calorifere DAR camera principală în care este montat este încălzită prin convecție, adică se degajă căldură direct din termoșemineu, asemenea unei sobe. În camera respectivă clar nu mai este nevoie de niciun calorifer așa că rezultă instant costuri mai mici.
  2. Scapi de spartul lemnelor și de mizerie. Peleții vin frumos ambalați din fabrică, nu trebuie să te mai chinui tu cu spartul lemnelor, cu căratul lor din șopron în șemineu și așa mai departe. Cei care locuiți la case puteți confirma cât chin este iarna cu făcutul focului sau cu spartul lemnelor. Termoșemineul pe peleți reprezintă o soluție modernă care îți va menține casa curată și nu te va pune nici la muncă fizică exagerată. Să alimentezi cu peleți e mult mai simplu și comod.
  3. Nu trebuie investit în cameră tehnică. Centralele termice clasice au nevoie de obicei de o cameră tehnică. Ei bine, din moment ce termoșemineul trebuie montat în living de exemplu, pentru a-l încălzi, nu veți avea nevoie de o cameră suplimentară în casă pe care să o folosiți în acest scop, nu veți fi nevoiți să construiți una sau să modificați structura locuinței.
  4. Se poate alimenta simplu și rar. Termoșemineele pot fi alimentate chiar și o dată la trei zile, în funcție de temperatura de afară și de dorința proprietarului de a menține un ambient mai călduros decât normal. De exemplu, la un consum mediu de 1 kilogram de peleți pe oră, cu un rezervor de peleți de 30 de kilograme, alimentarea va fi necesară la mai bine de-o zi. Cât despre procesul propriu-zis de alimentare, pur și simplu se pun peleții în rezervorul specific fără niciun fel de deranj sau mizerie sau operațiune de ațâțare a focului, asemenea sobelor clasice.
  5. Randamentul este destul de bun. Randamentul real al unui termoșemineu pe peleți se apropie de 95%. Nu există nicăieri în lume o soluție de încălzire care să ofere randament 100%, însă aceste sobițe se apropie de perfecțiune. Acesta este motivul principal pentru care în ultimii ani termoșemineele care funcționează pe un asemenea combustibil au prins aripii.
  6. Peleții la ora actuală sunt destul de ieftini. Dacă stăm să facem un calcul simplu, la ora actuală 15 kg de peleți costă undeva la 18 lei. Plecând de la premiza că pe timp de iarnă ai un consum undeva la 30 de kilograme pe zi, vom vedea că la o casă destul de mare, costurile finale vor fi destul de bune iar calitatea căldurii și a apei calde vor fi la înălțimea așteptărilor.
  7. Aspectul este unul destul de modern. Trebuie să recunoaștem faptul că termoșemineele moderne arată foarte bine. Acestea reușesc să se integreze perfect în orice cameră, indiferent că avem de-a face cu un stil de decorare modern sau retro. Culorile cu care termoșemineele ies pe poarta fabricilor sunt din cele mai diverse, fapt ce ajută la integrarea lor în locuințe.

    DAISY CERAMICA ALBA 20 KW EDILKAMIN

De unde poți cumpăra un termoșemineu cu peleți de calitate?

Recomand cumpărarea termoșemineelor doar din magazinele de specialitate precum Qmag.ro. Discutăm despre niște dispozitive destul de costisitoare dacă ne gândim un pic, dispozitive care trebuie să aducă un grad sporit de confort case tale și care trebuie să corespundă standardelor de calitate din branșă. De asemenea, doar în magazinele de specialitate veți putea lua contact cu oameni cu adevărat pregătiți ce vă pot sfătui în legătură cu cea mai bună achiziție.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here