Home Tehnologie Au început să apară dronele autonome care transportă oameni

Au început să apară dronele autonome care transportă oameni

717
0

Compania chineză Ehang a scos la iveală primul clip în care arată pasageri transportați de drone autonome, totul cu o simplă apăsare de buton. Foarte multe companii se bat pentru a aduce pe piață în acest moment taxiuri aeriene controlate de computere, printre care chiar și Boeing.

Ehang spune că acesta nu este primul test în care sunt transportați oameni din 2015, anul în care proiectul a luat naștere. Acest clip dovedește faptul că producătorul chinez este cu mult înaintea companiilor din acest domeniu din Europa și chiar din Statele Unite.

Discutăm despre niște aeronave din plastic, mult mai simple față de elicoptere. Acestea sunt propulsate de motoare electrice de dimensiuni mari, dar care nu diferă cu nimic de cele ale dronelor.

Aparatul din imagine are un nume destul de simplu: 184.

Zeci de pasageri au zburat cu el, inclusiv șefi ai companiei alături de oficiali ai guvernului. Aceasta este prima dronă capabilă să transporte un pasager ce poate atinge viteza de 130 km/h (80 de mile pe oră). În ultimii 3 ani, echipa din spatele proiectului a efectuat peste 1000 de teste de zbor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here