Home Diverse Meseria de instalator – pe cale de dispariție

Meseria de instalator – pe cale de dispariție

1358
0
instalator

Am observat zilele trecute atunci când am avut o problemă la o țeavă în baie, cât de greu este să faci rost de un instalator. Parcă toți instalatorii din oraș au intrat în pământ, nu mai sunt de găsit. Am stat un pic și m-am gândit care sunt cauzele principale care au dus la această anomalie. Mi-am adus aminte rapid de trei lucruri mari și late, care pot fi cauze majore:

  1. Școlile de arte și meserii s-au închis în România. Tinerii nu mai au opțiunea să aleagă un liceu tehnic din care să iasă cu o meserie clasică de genul lăcătuș, instalator, electrician, etc.
  2. Foarte mulți meseriași au plecat din țară. Au ales traiul mai bun din străinătate și nu cred că sunt de blamat pentru că e de datoria fiecăruia dintre noi să alegem evoluția.
  3. Cei puțini rămași în țară sunt foarte aglomerați. După zile de dat telefoane, am discutat cu câțiva oameni și am ajuns la concluzia că nu reușesc să conving pe nimeni să schimbe o țeavă.

Singura opțiune pentru mine a fost 07Handyman, și sincer să fiu, a fost cea mai bună. Așa se lucrează și în străinătate. Se sună la o firmă care furnizează asemenea reparații, se face o programare sau se intervine direct dacă este vorba despre o urgență și cu asta basta.

Totul este perfect legal, se taie factură și chitanță, se plătesc bani la stat, toată lumea este mulțumită. Vor fi printre voi care vor spune că decât să plătiți mulți bani acestor firme, mai bine chemați pe Nea Nicu sau pe Nea Vasile, despre care se spune că s-ar pricepe la instalații sanitare deși nu are calificare în acest domeniu.

Ei bine, nu, trebuie să scăpăm și de această mentalitate dacă ne dorim execuție de calitate a lucrării. Fiecare om trebuie să fie bun într-o singură meserie, nu în 10, după cum bate vântul banului. Mai ales în domenii de-astea sensibile precum instalațiile sanitare unde dacă nu ești atent la ceea ce faci, riști să produci niște pagube de toată frumusețea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here