Home Tehnologie Ce planuri are SpaceX pentru viitor?

Ce planuri are SpaceX pentru viitor?

810
0
SpaceX

SpaceX a lansat cea mai mare rachetă produsă vreodată de omenire, așa că toată lumea se întreabă ce urmează oare? Ei bine, miliardarul din spatele companiei a ținut o conferință de presă marți.

Prima misiune pentru această rachetă va avea loc anul acesta, în 2018, va trimite în cosmos un satelit Arabsat. De asemenea, va mai face niște livrări pentru Armata Americană.

Musk a discutat și despre ce are de gând compania sa să construiască pe viitor. A afirmat clar și răspicat faptul că are de gând să-ți mențină planul, de a trimite oameni pe Marte.

Falcon Heavy e mare dar SpaceX are nevoie de o rachetă nouă pentru a trimite oameni pe Marte, una și mai mare. Ideea celor de la SpaceX de a trimite oameni pe Marte a evoluat de-a lungul anilor destul de mult. Musk a scos la iveală ultimul său plan în cadrul conferinței din Australia, anul trecut.

Este vorba despre un vehicul de lansare enorm, numit BFR sau Big Falcon Rocket, capabilă să livreze de două ori mai multă putere decât Falcon Heavy.

BFR are nevoie de suficientă energie pentru a ridica o navetă lungă de 47 de metri de la sol plină cu oameni și cargo. După lansarea cu succes a rachetei Falcon Heavy, Elon Musk are încredere că SpaceX va reuși să aducă la viață și racheta BFR.

Mai mult, acesta a mai afirmat că majoritatea resurselor inginerești vor lucra la BFR, astfel încât să se respecte termenul limită de concepere a dispozitivului de 3 ani.

Oricum, știm cu toții că cei de la SpaceX le au cu ratatul termenelor limită așa că e posibil ca proiectul lor să se întindă mai mult. De exemplu, Elon Musk a anunțat racheta Falcon Heavy în 2011, a spus despre ea că va fi gata în doi ani și iată că au trecut de fapt vreo 7 ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here