Home Tehnologie Amazon angajează 2000 de persoane în Franța

Amazon angajează 2000 de persoane în Franța

730
0
Amazon

Gigantul e-commerce a anunțat joi faptul că are de gând să angajeze 2000 de oameni în Franța, ducând numărul total al angajaților din această țară la 7500. Expansiunea coincide cu dezvoltarea economică a Franței condusă de Președintele Macron, care a promis oportunități pentru industriașii străini ajunși pe meleagurile rafinamentului. Frederic Duval, cel care conduce afacerile Amazon în Franța, spune că acest context economic a acordat încredere companiei și a încurajat investițiile.

Franța a fost dintotdeauna o piață de desfacere cam neagră pentru companiile americane. Legile muncii destul de rigide au făcut angajările destul de greoaie, la fel și concedierile. Să nu mai punem la socoteală faptul că săptămâna de muncă are doar 35 de ore. Macron dorește însă o liberalizare a pieței muncii și să taie din taxe. A reușit să miște deja lucrurile, dând mai multă libertate pentru negociere companiilor și muncitorilor. Tânărul președinte a fost prezent și la ceremonia de deschidere a centrului logistic Amazon din nordul Franței, în octombrie anul trecut.

Mediul online a crescut în Franța cu mai mult de 10% în fiecare an, potrivit Euromonitor International. Amazon a investit foarte mult în Europa în ultimii ani. În Marea Britanie s-au dus 9 miliarde de dolari și s-au angajat 24.000 de persoane. De asemenea, în Franța s-au investit alte 10 miliarde de dolari. Nici competiția nu doarme, în luna ianuarie, lanțul de magazine Carrefour a anunțat faptul că va face o investiție de 3.5 miliarde de dolari în logistică și într-un website nou.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here