Home International Guvernul SUA în criză

Guvernul SUA în criză

797
0

Dacă Congresul nu reușește să treacă o propunere de finanțare, ceea ce în acest moment pare destul de plauzibil, e foarte probabil ca proiectele guvernamentale să se oprească. Legiuitorii au avut o problemă similară luna trecută, însă au găsit rezolvare pe data de 21 decembrie astfel încât activitățile finanțate de guvern să nu se oprească. Acum democrații înaintează o soluție pentru programul Deferred Action for Childhood Arrivals și cer soluționare până vinerea următoare. Evident, este incert dacă cele două partide vor găsi o cale de înțelegere în acest sens.

Dacă Senatul nu va trece legea înainte de vinerea respectivă, vor fi închise multe agenții federale. Nu toate dar majoritatea vor fi puse în așteptare. Cei care lucrează pentru agenții și departamente care sunt considerate puțin importante vor înceta munca până când Congresul va accepta bugetul pentru activitățile guvernamentale. Salariații vor fi trimiși în concediu. În precedenta situație când s-a mai luat o asemenea decizie, oamenii au stat acasă și au fost plătiți retroactiv după ce s-a ajuns la o înțelegere la Washington. Cea mai memorabilă situație de acest gen a avut loc în anul 2013, când 850.000 de oameni au fost trimiși acasă în fiecare zi.

Într-o declarație pe Twitter, Președintele SUA Donald Trump afirmă:

„Democrații amenință că trimit oamenii acasă, dar chiar vor face asta? Chiar vor trimite acasă armata într-un moment în care avem nevoie de ea cel mai mult?”

Dacă Guvernul SUA ajunge în această situație, trupele, inclusiv cele aflate în luptă nu vor fi trimise efectiv acasă, ci doar nu vor fi plătite pentru acea perioadă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here