Home International Dronele au început să salveze oameni de la înec, aruncându-le saltele gonflabile

Dronele au început să salveze oameni de la înec, aruncându-le saltele gonflabile

771
0

Surprinși de valurile mari și ducându-i departe de țărm, înotătorii aflați la ananghie așteaptă un salvamar. Ei bine, doi tineri au început recent să salveze oamenii de pe coasta Lennox Head, New South Wales, Australia cu drona. Aparatul se numește Little Ripper UAV și a intrat în acțiune pentru prima dată în momentul în care cineva a văzut un înotător care se zbătea la aproximativ 1 km de coastă, în ape adânci de 3 metri. În câteva minute, salvamarii au pilotat o dronă către bărbat și i-au aruncat o saltea gonflabilă.

„Little Ripper UAV și-a demonstrat utilitatea astăzi. Este un dispozitiv minunat și eficient. Am reușit să o pornesc, să o trimit la locație, totul în maxim 1-2 minute. Într-o zi normală, salvamarii ar fi ajuns la acea  persoană într-un timp mult mai îndelungat” spune superviserul salvamarilor, Jai Sheridan.

Operațiunea, care s-a întâmplat în timp ce serviciul Australian Lifeguard se pregătea de o sesiune de antrenament cu o nouă flotă de drone, a fost declarată drept revoluționară. „Niciodată nu am mai avut de-a face cu o operațiune de salvare precum aceasta” spune șeful poliției, John Birlari. Guvernul a investit în aceste proiecte peste 430.000 de dolari și după acest caz, cu siguranță se va investi și mai mult.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here