Home Diverse Cum influențează o campanie SEO vizibilitatea businessurilor

Cum influențează o campanie SEO vizibilitatea businessurilor

829
0

SEO (Search Engine Optimization) este un proces atât intern, cât și extern, de promovare a unui business în mediul online. Mai concret, optimziarea SEO constă în creșterea vizibilității site-ului pe motoarele de căutare. Procesul de promovare este complex, însă marketingul digital din zilele noastre se bazează pe content de bună calitate și o prezență semnificativă în social media. Antreprenorii din mediul online pot folosi serviciile SEO pentru a crea un brand puternic în mediul virtual.

Deci de ce este important să fii printre primii pe pagina de rezultate a motorului de căutare? Vom lua un exemplu din viața de zi cu zi. Să ne imaginăm că ai un magazin popular în centrul orașului. Afacerea este stabilă, însă luna viitoare un competitor deschide și el un magazin ăn imediata apropiere, atrăgând o bună parte din potențialii tăi clienți. Vânzările încep să scadă, nu mai ești atât de vizitat și, inevitabil, nu mai ești magazinul numărul 1 din oraș. Dar dacă am putea să construim o strategie pe termen lung care să te poziționeze în fața competitorului tău, să îți aducă noi clineți și să-ți crească vânzările?

Asta înseamnă serviciile SEO în lumea competiției antreprenoriale din online. Procesul de optimizare îți aduce noi clienți, prin îmbunătățirea tehnică a site-ului și a brandingului prin creșterea vizibilității.

Dar cum apar clienții, până la urmă? Ne vom lega din nou de viața cotidiană. Câți oameni observăm folosindu-și smarthphone-urile în fiecare zi? Adevărul este că îi vedem pe majoritatea dintre semenii noștri ”butonând” zi de zi în aproape orice context. Toți acești oameni sunt consumatori și își folosesc dispozitivele ca să găsească informațiile de care au nevoie. Le este foame – vor căuta cea mai bună variantă pentru prânz. S-a stricat mașina – vor căuta pe telefon cel mai apropiat service auto. Promovarea SEO a site-ului tău nu este doar importantă, ci are chiar aspect de necesitate.  Motoarele de căutare și social media sunt căile prin care comunică societatea în ziua de azi.

Cum capeți concret mai multă vizibilitate pe motoarele de căutare

Voi prezenta în rândurile următoare două dintre modalitățile de obținere a vizibilității în mediul online: publicarea de comunicate de presă și identificarea influencerilor din nișă.

Publicarea de comunicate de presă

Comunicatele de presă sunt utile întrucât contribuie și la creșterea notorietății brandului,

fiind o resursă foarte utilă de a comunica evenimentele de interes public din interiorul

companiei.

Ideal ar fi ca după publicarea site-ului să se realizeze o serie de comunicate de presă care

să anunțe în mod oficial lansarea site-ului (5-10 comunicate de presă sunt suficiente). De

asemenea, este nevoie să se realizeze și o strategie pe termen lung, care să vizeze

publicarea periodică de comunicate.

Identificarea influencerilor din nișă

Un influencer este o persoană care, prin activitățile sale din online, a devenit o imagine reprezentativă pentru nișa în care activează, construind o comunitate în jurului său. Aceste comunități sunt create de obicei în jurul unui blog, vlog, profil de Facebook, Instagram, Snapchat etc. Este esențial să se se identifice influencerii din nișă și să se stabilească legături și parteneriate cu aceștia deoarece comunitatea lor poate reprezenta o piață foarte bună pentru produsele/serviciile oferite de business-ul în cauză.

Indicatori de luat în calcul în evaluarea influencerilor:

  1. Credibilitatea și reputația influencerului
  2. Dimensiunea comunității (trafic, subscriberi etc.)
  3. Interacțiunea comunității cu postările influencerului (comentarii și semnale sociale per postare)

Deși aceste două modalități de creștere a vizibilității par destul de facile, este recomandat să apelezi la serviciile unor profesioniști pentru cele mai bune rezultate. O agenție SEO te va ajuta în luarea celor mai bune decizii având în vedere nu doar vizibilitatea site-ului, ci și cele mai bune strategii de marketing pe termen lung pentru businessul tău.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here