Home International Coreea de Nord plănuiește o paradă militară în ajunul Jocurilor Olimpice

Coreea de Nord plănuiește o paradă militară în ajunul Jocurilor Olimpice

766
0
Coreea de Nord

Jocurile Olimpice de Iarnă nu reprezintă singura paradă plănuită de Coreea de Nord pentru luna următoare. Invitațiile trimise către diplomați și imaginile din satelit sugerează faptul că Pyongyang  se pregătește pentru o mega paradă militară jupă Jocurile Olimpice din Coreea de Nord, care vor începe pe data de 9 februarie.

O copie a unei scrisori ce pare a fi trimisă de la autoritățile nord coreene către sistemele de securitate, incită pe aceștia și pe nevestele lor să participe ca spectatori la festivitățile care vor avea loc la Pyongyang, festivități ce au drept scop marcarea a 70 de ani de la formarea KPA – Korean People’s Army.

Sursele diplomatice din Pyongyang au confirmat faptul că responsabilii cu securitatea din Coreea de Nord au primit invitații pentru acest eveniment. Joi, site-ul de analiză al coreei de Nord NK News a publicat imagini din satelit care ar înfățișa pregătiri pentru paradă în Mirim Parade Training Ground. „Terenul este de obicei foarte activ în acea perioadă, în zilele dinaintea paradei. Stă gol în restul anului. Pentru paradele de mari dimensiuni, lucrările încep cu luni înainte”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here