Home Diverse Despre monitorizarea tensiunii arteriale

Despre monitorizarea tensiunii arteriale

723
0

Monitorizarea tensiunii arteriale nu trebuie să fie lăsată de izbeliște, mai ales într-o țară ca România în care oamenii nu mănâncă deloc sănătos, nu fac mișcare și cel mai important, nu au o mentalitate preventivă care să-i facă să mai treacă pe la doctor din când în când, chiar dacă nu-i doare ceva anume. În plus, factorul de stres din societatea noastră este foarte mare, avem parte de stres acasă, la birou, în trafic, stres din cauza incertitudinii zilei de mâine și așa mai departe, suntem oricum mult mai predispuși să ne pricopsim cu o tensiune arterială mult peste limitele normale.

Monitorizarea tensiunii arteriale nu se poate face doar în spitale deși medicii sunt cei care pot lua cele mai corecte valori. Cu ajutorul unui tensiometru, unui aparat care își ia valorile de pe mână pentru tensiune, oricine poate știi exact și precis cum stă din acest punct de vedere.

Există de exemplu tensiometrele SENDO care sunt foarte precise (japoneze), simplu de operat (au un singur buton) și care vor reuși să vă ofere tensiunea corectă indiferent de gradul de utilizare.

Producătorul oferă 5 ani garanție pentru tensiometrele SENDO, fapt ce scoate în evidență încrederea într-un produs de calitate. Chiar dacă tensiometrele sunt folosite de obicei de bătrâni, acestea pot fi foarte utile pentru monitorizarea stării de sănătate a oricui. Chiar sunt indicate celor care au o viață foarte agitată, persoanelor care trebuie să îndure zilnic foarte mult stres.

Sunt de părere că fiecare dintre noi trebuie să fim responsabili și preventivi atunci când vine vorba despre starea noastră generală de sănătate. Putem face foarte simplu acest lucru dacă ne oprim pentru o secundă din tot ce facem și luăm în serios ideea de prevenție.

Atât timp cât suntem prea preocupați de probleme și de rezolvarea tuturor neajunsurilor, mereu ne vom pune sănătatea pe ultimul loc. Adică alergăm atât de mult pentru bani și pentru alte beneficii și uităm ce-i mai important: propria sănătate pe care dacă reușim să o ciobim, foarte greu o mai refacem.  Voi ce părere aveți despre monitorizarea tensiunii arterială și tensiometre? E mai bine să te ocupi de acest aspect acum cât ești încă ok sau doar după sau dacă te îmbolnăvești?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here