Home Sport Pierre-Emerick Aubameyang s-a transferat de la Borussia Dortmund la Arsenal

Pierre-Emerick Aubameyang s-a transferat de la Borussia Dortmund la Arsenal

1331
0

Borussia Dortmund a confirmat faptul că atacantul Pierre-Emerick Aubameyang a plecat la Arsenal pentru o sumă record: 85 de milioane de dolari. Acesta este un nou record în transferuri pentru Borussia, o sumă absolut colosală comparativ cu veniturile clubului.

„A făcut lucruri minunate pentru Borussia Dortmund. A înscris multe goluri importante și a făcut parte din echipa care a adus Cupa DFB la Dortmund în 2017. Îi dorim lui Pierre-Emerick un viitor strălucit la Arsenal” spune Michael Zorc, director sportiv la Borussia Dortmund.

Cluburile de fotbal din lume au cheltuit o sumă record în 2017 pe transferuri: 6.37 miliarde de dolari, iar pentru 2018 se anunță un alt vârf. Din cele 6.37 miliarde, s-au efectuat 15624 transferuri internaționale. Două treimi din totalul banilor au venit de la mai puțin de 50 de cluburi.

Transferul lui Aubameyang de la Borussia Dortmund la Arsenal a fost cea mai mare înțelegere efectuată înaintea deadline-ului din ianuarie. Pentru a-l înlocui pe atacantul de 28 de ani, Borussia l-a cumpărat pe Michy Batshuayi de la Chelsea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here