Home International Ferrari vechi găsit în hambar – vândut cu 2 milioane de dolari

Ferrari vechi găsit în hambar – vândut cu 2 milioane de dolari

1070
0
Ferrari

Un Ferrari Daytona s-a vândut cu 1.8 milioane de euro în acest weekend în cadrul uneia dintre cele mai mari licitații Ferrari din istorie. Licitația nu a fost interesantă doar din cauza sumelor uriașe aruncate în joc, ci și din pricina faptului că mulți aveau impresia că această mașină pur și simplu nu există. În toată istoria ei, compania Ferrari a avut o singură mașină Daytona cu caroserie integral din aluminiu. În ultimii 40 de ani, deși a fost căutată, nimeni nu i-a dat de urmă.

Nici nu ar fi avut cum să o găsească cineva atât timp cât din 1971 adună praf într-un hambar japonez, după ce a fost expediată tocmai din Italia. Între 1969 și 1973, Ferrari a scos pe poarta fabricii peste 1200 de exemplare 365 GTB/4, un GT cu 2 locuri capabil să atingă amețitoarea viteză de 280 km/h, numit neoficial „Daytona”.

Au existat 5 bucăți cu caroserie din aluminiu pentru cursa de 24 de ore de la Daytona, pe străzi ajungând o singură versiune cu caroserie din aluminiu. Aceasta este mașina cu pricina. Are seria de șasiu 12653 și a fost proiectată de Sergio Scaglietti, care se ocupă de șasiurile Ferrari din anii 1950.

„Acesta este singurul exemplar cu caroserie din aluminiu, ieșită pe poarta fabricii cu scopul de a fi condusă pe drumurile publice din seria 365 GTB/4. Caroseria din aluminiu oferă o greutate redusă, ce ajută la îmbunătățirea performanțelor. Este o mașină specială și o descoperire care va intra în istoria automobilismului” spune Jared Zaugg, expert în autoturisme  și consultant pentru licitațiile de mașini clasice.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here