Home Lifestyle Despre hotelul plutitor din Suedia

Despre hotelul plutitor din Suedia

862
0
hotelul plutitor

O vacanță care să te ducă departe de grijile cotidiene ar putea avea loc în Suedia, în mijlocul pustietății. ArcticBath este un nou hotel deschis pe râul Lule, în nordul țării, o zonă glaciară în care se vede foarte frumos aurora boreală. Resortul a fost ridicat de echipa din spatele Treehotel și va oferi cam același timp de lux natural, inspirat de împrejurimile țării.

Designul neobișnuit al ArcticBath are o istorie aparte.

„Nu trebuie să copiezi lucrurile cred există deja în altă parte, nu-i nimic interesant așa. Ele devin interesante dacă folosești istoria și trecutul pentru a da o nouă valoare împrejurimilor” spune arhitectul proiectului, Bertil Harstrom. Arhitectul a fost inspirat din tradițiile pădurarilor.

Până pe la jumătatea secolului 20, buștenii erau transportați pe apă în Suedia. Pur și simplu li se dădea drumul pe apă în jos. La un moment dat, aceștia se blocau, se împotmoleau undeva și se adunau claie peste grămadă, unul peste celălalt, plutind așa, mănunchiuri.

Arhitectul  și-a amintit această imagine din copilărie  și a devenit inspirația sa principală pentru acest proiect. „Era un simbol al acelor vremuri”. Resortul are în total 6 de camere de 25 de metri pătrați fiecare, saune, piscină cu apă rece, camere pentru SPA, un restaurant, un bar și multe altele.

Pe timpul iernii, resortul va fi înghețat, pe timpul verii acesta va pluti pe râu. După succesul cu Treehotel, localnicii au încurajat și acest proiect: „Acum au încredere că este ceva bun pentru societate” spune Harstrom. Acest proiect a fost desenat astfel încât să protejeze și mediul înconjurător, oferind în același timp o experiență de neuitat turiștilor.

De asemenea, guvernul a fost implicat în proiect.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here