Home International Ultimele picturi ale lui Raphael au fost în ulei

Ultimele picturi ale lui Raphael au fost în ulei

742
0
Raphael

Un mister vechi de 500 de ani de la Vatican, tocmai a fost rezolvat. Două picturi în ulei ale maestrului renascentist Raphael au fost descoperite în timpul unei curățări/restaurări dintr-o cameră a Muzeului Vatican. Experții cred că acestea sunt ultimele lucrări ale lui Raphael dinaintea morții sale timpurii (37 de ani) din anul 1520. „E un sentiment extraordinar. Când știi că acestea sunt ultimele sale lucrări, parcă simți prezența maestrului” spune restauratorul șef de la Vatican, Fabio Piacentini.

Cele două figuri feminine, una simbolizând justiția și alta prietenia, au fost pictate de  Raphael în jurul anului 1519, însă a murit înainte să finalizeze restul camerei. După moartea sa, alți artiști au terminat zidul la care acesta lucra și cele două picturi au fost uitate.

În 1505, Raphael a fost angajat de Papa Julius al 2-lea să picteze apartamentele sale private. Artistul a terminat 3 camere cunoscute astăzi drept Camerele lui Raphael. Apoi, acesta a început cea de-a patra cameră în cel mai mare apartament, un hală de banchet numită Hall of Constantine.

Planul său a fost să picteze camera folosind ulei, nu tehnica clasică cu frescă. O carte veche, din 1550, a lui Giorgio Vasari atestă faptul că Raphael a început lucrul la două figuri într-un experiment nou, în ulei, acest indiciu a fost cel care a dus la descoperire.

Când a început restaurarea și curățarea zidurilor din cadrul Hall of Constantine, în 2017, s-au observat cele două figuri feminine pictate în ulei, în timp ce restul camerei era pictată în frescă. Lumina UV și infraroșie au confirmat faptul cp cele două picturi nu erau ca restul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here