Home Diverse Omul gospodar își cumpără vacanța de vară din iarnă

Omul gospodar își cumpără vacanța de vară din iarnă

718
0
vacanța

Așa cum omul gospodar își face iarna car și vara sanie, așa face și turistul inteligent. Cumpără în toiul iernii un sejur în Grecia pentru la vară. De ce ar face asta? Păi e destul de simplu de anticipat un răspuns: pentru că e mult mai ieftin. Poți să cumperi acum chiar și cu 30% mai ieftin sejururi de 7 sau 14 zile în Grecia, indiferent că nu ai plănuit încă cu cine o să mergi: prietenii, familia sau nevasta.

Știu că pentru români acest concept de a rezerva cu 6 luni înainte o vacanță pare destul de ciudat, dar vă asigur că străinii rezervă constant câte un sejur în Grecia de fiecare dată când ajung prin luna decembrie-ianuarie. Lor le place să fie turiști inteligenți, bine, îi ajută puțin și situația financiară pentru că nu oricine își permite să scoată 600-700 de euro pentru 7 zile, pentru o vacanță Grecia.

Românii mai strâng bani, mai așteaptă banii pe concediu pe care e posibil să-i primească înainte, etc. La noi e mai dificil dar nu imposibil. Cel mai simplu va fi pentru cei care aleg să facă sărbătorile de iarnă acasă, în familie. Ei nu vor mai cheltui bani pe iarnă și vor putea să-și rezerve un sejur Grecia fără probleme, într-o lună în care e mare bătaie pe locurile libere la hoteluri.

Și nu, Grecia nu este o destinație „expirată” așa cum spun unii. Eu unul am fost o singură dată și vă pot spune că m-am îndrăgostit iremediabil de acele insule, de liniștea care emană atât din oameni cât și din ținutul în sine. Am să încerc pe cât posibil să mai merg o dată la anul, în 2018, și mă bucur că ai început să apară oferte Grecia încă de pe acum. Așa, împușc doi iepuri dintr-un singur foc: reușesc să prind cele mai bune prețuri pentru un sejur în Grecia, și poate cel mai important aspect, reușesc să fac o rezervare în iunie de exemplu, lună mega plină în această țară din punct de vedere turistic. Cu cât ne apropiem de luna mai, cu atât scad șansele să mai găsești ceva liber pe la hotelurile bune.

Previous articleOmul care locuiește într-un stadion olimpic
Next articleCape Town va rămâne fără apă
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here