Home Lifestyle Omul care locuiește într-un stadion olimpic

Omul care locuiește într-un stadion olimpic

816
0

St. Moritz, Elveția – în curtea lui s-a ținut ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice iar dormitoarele sale au servit cândva drept vestiare pentru cei mai buni atleți din lume. Stațiunea montană St. Moritz din Elveția este casa multor străini importanți, dar niciunul nu are o locuință asemănătoare cu cea a lui Rolf Sachs. Designerul a transformat stadionul olimpic al orașului care a fost gaza Jocurilor Olimpice de Iarnă din 1928 și 1948 în propria locuință, stadion care se afla într-o stare avansată de degradare în momentul preluării. Un steag olimpic încă flutură din turnul fostului stadion, în timp ce de la depărtare încă se mai văd tribunele și patinoarul.

Rolf Sachs a fost atent să păstreze cât mai mult din arhitectura originală, restaurând vechile ferestre și asigurându-se că principala clădire rămâne la designul cu un singur etaj, conectată la turn. „A fost o ruină și mi-a plăcut arhitectura. Sunt foarte conectat cu St. Mortiz. Am crezut că este o clădire care merită și m-am atașat de ea. am zis că trebuie renovată așa că m-am gândit să fac o casă din ea. Am fost nevoit să trec de votul publicului pentru a primi acordul de restaurare.” spune Sachs, care a crescut în Elveția dar s-a mutat în diferite colțuri de lume cu munca sa.

Din acest stadion, există o priveliște incredibilă către lacul St. Mortiz și către Cresta Run, faimosul tobogan din oraș. Înăuntru, se află casa lui Rolf dar și un fel de muzeu al olimpiadelor care s-au ținut aici, cu poze alb-negru peste tot pe pereți. Există chiar și o medalie olimpică din 1948 pe care cineva i-a dăruit-o atunci când a auzit că va restaura stadionul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here