Home Economic Istoria cursului Euro relevă de fapt o normalitate în cotația de astăzi...

Istoria cursului Euro relevă de fapt o normalitate în cotația de astăzi – 4.6551

813
0
Istoria cursului Euro

Astăzi s-a înregistrat cea mai mare valoare pentru Euro în raport cu leul, 4.6551. Deși foarte multă lume se isterizează din această cauză, din punctul meu de vedere nu este nicio surpriză. De ce? Pentru că această monedă își urmează un traseu mereu ascendent. Am analizat cotațiile BNR pentru cursul leu-euro din ultimii 12 ani, din 2005 până în prezent și cred că acel grafic vorbește de la sine.

Singura perioadă în care românii au trăit mai bine a fost perioada 2006-2007, când uimitor, cursul Euro a scăzut. Da, cred că a fost singurul an din istoria țării în care leul s-a apreciat.

Începând cu 2008, moneda Euro a tot crescut, leul s-a tot depreciat până când am ajuns la o cotație cu 1.1 lei mai mare față de perioada 2008.

Faptul că astăzi nivelul euro a atins un nou record nu e nimic ciudat pentru că el a tot crescut de la an la an. Ar fi fost ceva cu adevărat WOW dacă ar fi scăzut.

Atunci da, ar fi fost semn că moneda noastră, leul, începe să capete valoare, că suntem și noi importanți în ecuația asta europeană… Nu știu, sincer să fiu dacă o să mai vedem vreodată o depreciere a Euro în fața monedei naționale, un leu care de la an la an își pierde tot mai mult din coamă până o să ajungă precum fratele său, leul moldovenesc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here