Home Diverse Pe cine trebuie să chemi să-ți repare aparatul de aer condiționat și...

Pe cine trebuie să chemi să-ți repare aparatul de aer condiționat și chiar să vină la muncă?

716
0
aer condiționat

România este o țară cu o climă sufocantă te timp de vară, temperaturile ajung uneori chiar și la 45 de grade Celsius, exact ca-n deșert. Existența unui aparat de aer condiționat în fiecare casă, este absolut justificabilă. Dacă în urmă cu vreo 15-20 de ani, AC-ul era considerat „o fiță” în contextul în care temperaturile pe timp de vară nu erau atât de ridicate, astăzi este o necesitate.

Așadar, faptul că ne cumpărăm aparate de aer condiționat nu este o problemă. Problemele, chinul, circul de pe lume apare în momentul în care aceste aparate ies din garanție și evident, se defectează. Nu știu frate ce se întâmplă, dar unele parcă sunt programate din fabrică să se strice în prima lună când ies de sub cele 24 de luni de garanție. Mi se pare ridicol și nu sunt singurul care a pățit-o.

Ei bine, acum e acum. Pe cine chemi să-l repare? Pentru că deși pe piață sunt foarte multe firme care se ocupă cu service și revizie aer condiționat, puține dintre acestea sunt chiar serioase, în puține îți poți pune baza cum s-ar spune. Păi să vedeți ce-am pățit eu cum al meu în momentul în care a cedat. Defecțiunea era destul de comună, nu se mai învârteau ventilatoarele dinăuntru ca să sufle aerul.

Am mers fain frumos la o firmă din oraș unde am văzut că scrie „Reparații Aer Condiționat” pe vitrină. Intru, explic problema unei doamne, mă notează la catastif, îmi spune că o să mă contacteze cineva în decursul zilei ca să vină la fața locului. Asta se întâmpla dimineața. Fug acasă, și mă pun pe așteptat. Era primăvara așa că eram foarte interesat să repar aparatul de aer condițional.

Băi frate și aștept, și tot aștept, până s-a făcut 8 seara. M-am umplut de nervi, nu aveam niciun număr de telefon de la ei. Am pierdut o zi întreagă degeaba, așteptând. Bineînțeles că următoarea dimineață m-am dus peste ei să-i fac de băcănie iar doamna de-acolo mi-a spus destul de uimită „Cuuum, nu a venit nimeni la dumneavoastră?”... Mi-am dat seama că mințea, știa că nu a venit nimeni dar femeile uneori sunt ridicole în momentul în care încearcă să pară că sunt surprinse așa, mai teatral. Nu am mai zis nimic, mi-am dat seama cu cine am de-a face; neseriozitate.

Într-un final, am găsite site-ul celor de la Repară Acasă și i-am sunat, au venit, au reparat, au plecat. Da domne’, de asta am eu nevoie și cred că orice client care apelează la o firmă: de seriozitate. Și respect. Eu unul am simțit că acei oameni care au zis că vin dar nu au venit, și-au bătut joc de mine. Nu am înțeles niciodată de ce unii oameni aleg să trateze lucrurile în acest mod, mai ales când lucrează în comerț sau în prestări de servicii. Nu este interesul lor să aibă clienți mulțumiți?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here