Home International Oficial din China se duce în Coreea de Nord pentru discuții rare

Oficial din China se duce în Coreea de Nord pentru discuții rare

632
0
Coreea de Nord

Un diplomat de top din China va călătorii în Coreea de Nord vineri, în cadrul unei vizite oficiale din partea președintelui Xi Jinping, în vederea clarificării problemelor legate de creșterea tensiunii acumulate în baza programului nuclear coreean. Această vizită apare după ce Donald Trump a terminat cea de-a 13-a zi de vizită în Asia perioadă în care a cerut mai multe sancțiuni diplomatice pentru Coreea de Nord.

„Toată lumea caută o cale de ieșire din impasul programului nuclear și cu siguranță China dorește să discute cu Kim în această privință” spune John Delury, profesor asociat la Universitatea de Studii Internaționale Yonsei de la Seoul. Televiziunea de stat Xinhua a raportat miercuri faptul că Song Tao, directorul Departamentului Internațional Liaison din cadrul Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez, va vizita Coreea de Nord săptămâna aceasta. Este prima vizită oficială a Chinei în această regiune după un an de zile. Potrivit Xinhua, Song va informa Partidul Muncitoresc Coreean de deciziile luate de cel de-al 19-lea Congres al Partidului Chinezesc în luna octombrie, congres care i-a oferit Președintelui Xi Jinping un al doilea mandat de lider și care i-a întărit puterea.

Tong Zhao de la Centrul de Politici Globale Carnegie-Tsinghua spune că este foarte puțin probabil ca pe agenda acestei vizite să se afle discuții despre programul nuclear. „Chiar dacă se va discuta despre programul nuclear al Coreei de Nord, nu cred că poziția acestui partid are suficientă putere să rezolve problema. Ar putea să fie la fel de bine o vizită de rutină” spune Zhao.

Previous article6 motive să apelezi la o firmă specializată în transport mobilă din București
Next articleTablou rar al lui Da Vinci doboară recordurile de vânzare
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here