Home International Trump este primul lider străin care cinează în „orașul interzis” din China

Trump este primul lider străin care cinează în „orașul interzis” din China

846
0
Jianfu

Donald Trump va avea parte de o onoare de care niciun alt președinte american nu a mai avut parte de la formarea Republicii Chineze: o cină în „orașul interzis”. Când Trump și soția sa Melania au aterizat miercuri în capitala Chinei, s-au întâlnit cu președintele Xi Jinping și soția lui Peng Liyuan pentru a face un tur al orașului interzis, palatul istoric din care împărații chinezi au condus țara timp de peste 500 de ani. Trump va cina așadar în interiorul palatului Jianfu, deși locația exactă nu a fost încă confirmată. Clădirea datează din secolul 14 și a fost restaurată complet în anul 2005, devenind unul dintre cele mai bine prezervate complexe de palate din China modernă.

Trump va fi așadar primul lider străin care va avea parte de o cină oficială în „orașul interzis” din 1949 de când s-a format Republica China. Discutăm despre o onoare deosebită, eveniment care se încadrează în vizita de stat pe care i-a aranjat-o ambasadorul SUA Cui Tinkai.

„Guvernul chinez știe cu cine are de-a face și are de gând să organizeze tot ce-i stă în putință pentru a impresiona pe Donald Trump” spune Jeremiah Jenne, istoric stabilit la Beijing. Construit în anii 1400, orașul interzis este considerat unul dintre cele mai importante monumente culturale și arhitecturale din China. Prin aspect, s-a dorit scoaterea în evidență a puterii împăratului și are în componență 90 de palate și curți de dimensiuni diferite.

Anul trecut în campania electorală, Donald Trump era un critic pentru China dar după ce a devenit președinte, în special după ce s-a întâlnit cu președintele Xi în luna aprilie, acesta și-a schimbat total părerea despre această țară. „Xi o să-l trateze pe Trump ca pe un adevărat împărat” spune Ming Wang, profesor de politică la Universitatea George Mason.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here