Home Diverse Încălzirea cu pompe de căldură – din ce în ce mai la...

Încălzirea cu pompe de căldură – din ce în ce mai la modă

5099
0
pompe de căldură

Încălzirea locuințelor este o mare problemă în România pentru că această țară se transformă din ce în ce mai mult atunci când aducem în discuție anotimpurile. Iernile sunt din ce în ce mai geroase iar necesarul de energie consumat pentru încălzire este din ce în ce mai mare. Din fericire, cei care stau la casă mai au o alternativă, pe lângă sobe, centrale termice, radiatoare sau panouri radiante. În ultimii ani, pompele de căldură au devenit tot mai des folosite.

Pompele de căldură reușesc să folosească energia din pământ pentru a încălzi locuințele. Cu toții am învățat pe la școală faptul că în interior, planeta are o temperatură destul de mare. Bine, nu vă imaginați că pompa de căldură se instalează în centrul pământului, nici vorbă. Aceste aparate se instalează totuși la o adâncime considerabilă și reușesc să transforme cu brio 1 kw de energie electrică folosit la alimentarea instalației în 4 kw minim de căldură. Randamentul este excelent.

Probabil randamentul este problema principală pe care o abordează proprietarii de case ce investesc în pompe de căldură de la Hidrogefor. Nu contează că discutăm despre pompe de căldură aer apă sau pompe de căldură aer aer, randamentul este de fiecare dată la înălțimea așteptărilor. Și da, știu, se consumă acel 1 kw pentru alimentarea cu energie electrică a pompei însă dacă primești de 4 ori mai mult, de ce să nu folosești acest mijloc de încălzire modern? Poate prea modern pentru noi…

De asemenea, casele care folosesc acest sistem de încălzire cu pompe de căldură sunt mai ecologice. Știu că nu mulți dintre cei care-și construiesc o casă în România se gândesc la aspectul ecologic, însă aceste aparate chiar reușesc să facă minuni din acest punct de vedere. Dacă ai grijă să-ți procuri acel 1 kw de energie electrică din resurse regresabile, ai putea să îți asiguri încălzirea pe timp de iarnă în mod absolut gratuit. În fine, e un gând destul de distant care poate să fie destul de intimidant însă sunt sigur că în următorii ani va fi un aspect de luat în calcul, în special pentru cei care sunt dispuși să investească într-o pompă de căldură.

Previous articleHampi – orașul antic al zeilor, regilor și ruinelor
Next articlePrototipuri de avioane extraordinare – Avro Canada Jetliner (I)
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here