Home Editorial sau Guest Post Despre „epidemia” de arme din Statele Unite

Despre „epidemia” de arme din Statele Unite

1722
0
arme

Americanii se cred o nație aparte, și culmea, și noi cei care-i privim de dincolo, de peste ocean, avem obiceiul să-i credem la fel de speciali. Ei fac parte dintr-o lume mult mai tolerantă, dintr-o societate multiculturală care a adus foarte multă inovație planetei. Din păcate, Statele Unite are parte și de o conducere unică pe planetă care permite oarecum cetățenilor să decidă direcția poate mai mult decât trebuie. Clar există mai multă libertate peste ocean decât în țări precum Rusia sau China.

Această libertate a adus după sine problema armelor, din pricina căreia în SUA se moare împușcat cel mai mult din întreaga lume. Doar în 2011 de exemplu, potrivit statisticilor FBI, 11 mii de americani au fost uciși prin împușcare în Statele Unite ale Americii și discutăm despre o cifră care exclude sinuciderile. În ciuda tuturor îngrijorărilor concrete din SUA legate de terorismul jihadist, în această țară șansele să fii ucis de un alt compatriot cu o armă sunt de 2000 de ori mai mari decât un jihadist terorist. De la atacurile 9/11, 103 oameni au fost uciși pe teritoriul SUA de către teroriști potrivit datelor colectate de  New America. Săptămâna trecută 8 oameni au fost uciși într-un atac terorist din Manhattan. Ca și comparație, în Marea Britanie, o țară similară cu SUA în materie de legi și cultură, 50-60 de persoane mor anual din cauza armelor de foc.

Cu alte cuvinte, în SUA ai de 40 de ori mai multe șanse să fii ucis de un azilant cu o armă de foc decât în Marea Britanie. Nimeni nu știe exact încotro va duce această „libertate” a armelor din SUA, însă e clar că lucrurile nu se îndreaptă către normalitate într-o țară considerată cu totul aparte.

Previous articleFrica de casa de marcat
Next articleHampi – orașul antic al zeilor, regilor și ruinelor
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here