Home Diverse Frica de casa de marcat

Frica de casa de marcat

1022
0
casa de marcat

Comerțul în România a evoluat mult în ultimii ani, în special pe parte de eradicare a evaziunii fiscale. E drept, mai e cale lungă până să intrăm în normalitate dar îmbucurător este faptul că s-au făcut primii pași în acest sens, odată cu desființarea Gărzii Financiare și înființarea Departamentului Antifraudă de la ANAF. Vom discuta în cele ce urmează despre frica de casa de marcat, o frică pe care toți comercianții o au și nu, nu sunt ironic. Nu aș vrea să insinuez faptul că nu se ating de casa de marcat din cauza faptului că au impresia că o să-i muște… O să discutăm despre frica pe care o ai atunci când o folosești, întrucât datele introduse nu mai pot fi șterse din memorie.

Am lucrat și eu vreo 3 ani în comerț, cu case de marcat de la DATECS. Am folosit cel mai mult Datecs MP55B, un aparat destul de complex dar simplu de operat. Era o casă de marcat portabilă la nevoie și reușea să îndeplinească toate cerințele necesare operării într-o stație PECO de mici dimensiuni. La momentul potrivit, această casă de marcat fiscală a putut fi conectată la calculator și opera automat. Inițial îmi era frică să nu tastez greșit, îmi era frică să nu o blochez într-un fel sau altul. Vă vine să credeți sau nu, aceste aparate se pot bloca complet în funcție de combinațiile de taste pe care le apeși. De exemplu se blochează complet dacă trec 24 de ore fără să scoți raportul Z, lucru pe care eu unul nu l-am știut în momentul în care am început să folosesc un MP55B.

Frica de casa de marcat fiscală trece cu timpul dar important este să citești un pic manualul de utilizare. Știu că este unul destul de stufos, însă merită efortul. Nu vă fie frică să cereți la patroni acel manual pentru a vă arunca o privire asupra opțiunile mai avansate. Chiar dacă operarea casei este destul de simplă și se face pe baza codurilor de produs, nu strică să cunoașteți niște funcții ceva mai avansate care să vă ajute să înțelegeți mai bine erorile în momentul în care acestea apar.

Previous articleCele mai frumoase restaurante și baruri din lume
Next articleDespre „epidemia” de arme din Statele Unite
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here