Home International Jurnalul lui bin Laden – dat publicității de către C.I.A.

Jurnalul lui bin Laden – dat publicității de către C.I.A.

594
0
bin Laden

Miercuri, C.I.A. a anunțat că va da publicității un număr impresionant de documente ce au legătură cu raidul lui bin Laden din 2011. Printre aceste documente se numără și jurnalul defunctului fondator al grupării teroriste al Qaeda. Directorul C.I.A. Mike Pompeo spune că aceste documente vor permite cetățenilor americani să se documenteze în legătură cu modul de operare al acestei grupări teroriste. În 2014 s-a decis declasificarea acestor documente însă formalitățile au durat 3 ani.

Aceste declasificări sunt ultimele de o asemenea importanță de anul acesta și a fost supranumită „biblioteca lui bin Laden”. Pe lângă jurnalul lui bin Laden, mai sunt mii de documente de planificare ale grupării teroriste al Qaeda, documente despre relația lor cu Iran și despre rolul lor cu insurgenții din acea țară. C.I.A. spune că nu au fost declasificate absolut toate documentele întrucât unele dintre ele ar putea prezenta un pericol pentru securitate națională sau probleme de copyright (filme precum „Cars,” documentare precum „Where in the World is Osama bin Laden” sau „CNN Presents: World’s Most Wanted”). Aceste eliberări de documente până nu demult secrete vin la scurtă perioadă după ce administrația Trump a dat publicității câteva fișiere despre asasinarea lui John F. Kennedy.

Previous articleGheața pe post de combustibil în Japonia
Next articleConectorii industriali modulari EPIC® MH
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here