Home Diverse Importanța încălțămintei de protecție când lucrezi pe șantier

Importanța încălțămintei de protecție când lucrezi pe șantier

1162
0
protecție

Munca pe șantier presupune atât activități fizice solicitante, cât și expunerea la riscuri de accidentare. Instruirea și echiparea adecvată sunt instrumente esențiale pentru a păstra siguranța la locul de muncă. Deoarece munca este în mare parte manuală, lucrătorii se expun deseori la accidentări ale extremităților: capul, mâinile și picioarele.
Dacă au fost luate toate măsurile de reducere a riscurilor de la locul de muncă, încălțămintea și îmbrăcămintea de protecție sunt următorul pas.
Îmbrăcămintea de protecție trebuie să fie atât durabilă, cât și confortabilă. Materialele cele mai populare sunt atât bumbacul, cât și combinațiile cu fibre sintetice. Rezistența la abraziune, rupere și perforare sunt calitățile de preferat la munca pe șantier. Pentru a completa garderoba de lucru, o pereche trainică de bocanci de protecție este mai mult decât recomandată.
Spre deosebire de încălțămintea de zi cu zi, bocancii de protecție sunt gândiți pentru un nivel crescut de siguranță a piciorului la riscurile prezente pe șantier. Printre acestea se numără impactul cu obiecte grele, perforarea sau tăierea cu unelte sau obiecte ascuțite precum cuiele sau cioburile.

De aceea, bombeul metalic reprezintă o minimă măsură de siguranță pentru o pereche de bocanci de protecție. Realizat din oțel, aluminiu sau material compozit, acesta este gândit să reziste la impactul cu forță de 20 Joule, sau echivalentul impactului unui obiect greu de 20 kg de la 1 metru înălțime.

Pentru munca pe șantier, talpa rezistentă este un alt element esențial. Aceasta poate fi realizată din cauciuc sau poliuretan de dublă densitate, cu proprietăți antialunecare și rezistență crescută la abraziune. Pentru o protecție eficientă la împungere, lamela antiperforație din oțel sau material compozit este cea mai eficientă soluție.
Fie că vorbim despre bocanci sau îmbrăcăminte de protecție, echiparea trebuie să fie făcută în ton cu sezonul. Bocancii de protecție impermeabili și căptușiți sunt obligatorii în sezonul rece, mai ales dacă munca se desfășoară în aer liber.

De asemenea, îmbrăcămintea de protecție de iarnă trebuie să ofere un echilibru între izolarea termică eficientă și confortul oferit utilizatorului. Atât îmbrăcămintea cât și perechea de bocanci de protecție trebuie să fie comode, pentru a încuraja purtarea, astfel oferind un maxim de siguranță în orice situație.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here