Home International „Nu există opțiuni fără risc în ceea ce privește Coreea de Nord”,...

„Nu există opțiuni fără risc în ceea ce privește Coreea de Nord”, spune un oficial SUA

722
0

Șeful armatei din SUA, Gen. Mark Milley a afirmat luni în cadrul unei conferințe de presă faptul că nu există o opțiune fără riscuri prin care SUA să pună capăt programului nuclear al Coreei de Nord și că această criză trebuie rezolvată cât mai curând. Deja durează de foarte mult timp și acest lucru nu are cum să fie unul bun. „Un război cu cei peninsula coreeană ar fi oribil” stipulează generalul, aducând aminte de faptul că această țară are capacitatea de a trimite rachete nucleare peste ocean.

Deși Gen. Mark Milley spune că armata este pregătită să acționeze, nu există operațiuni fără riscuri în acest caz. Din contră, operațiunile vor fi foarte dificile și foarte periculoase. Nimeni nu ar trebui să subestimeze Coreea de Nord. Decizia de a pune punct programului nuclear din Coreea de Nord va fi luată de reprezentanții aleși de poporul SUA și ea depinde și de modul în care Kim Jong-un va judeca acest program în continuare. Comentariile lui Mark Milley vin la câteva ore după ce Președintele Trump a trimis un mesaj prin intermediul rețelei de socializate Twitter prin care critica intențiile vechilor președinți SUA de a rezolva problema Pyongyang prin intermediul negocierilor.

„Țara noastră a ratat orice negociere cu Coreea de Nord în ultimii 25 de ani, furnizând miliarde de dolari și primind înapoi nimic. Politica nu funcționează în cazul lor” a spus Donald Trump…

Secretarul Apărării, James Mattis susține în continuare faptul că diplomația și sancțiunile economice trebuie să fie principalele arme de luptă împotriva Coreei de Nord.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here