Home Lifestyle Cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume

Cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume

942
0
Dubrovnik

Orașele medievale sunt de-a dreptul incredibile, atât pentru amatorii de istorie, pentru fotografi cât și pentru simpli turiști. Înaltele ziduri medievale care înconjoară aceste orașe spun o poveste veche de sute sau chiar mii de ani, așa că vom trece și noi în revistă cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume, orașe înconjurate bineînțeles de ziduri specifice.

Cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume

Pingyao, China – situat în provincia Shanxi, orașul Pingyao datează încă din secolul 14 și a fost cândva unul dintre cele mai mari centre financiare din China. Aproape toate băncile aveau sediile aici. Construcția lui a început în anul 1370 sub comanda împăratului Hongwu, iar zidurile au 12 metri înălțime. 72 de foișoare sunt amplasate pe aceste ziduri uriașe, din jur împrejurul orașului.

Carcassonne, Franța – după Tratatul de la Pirinei din 1659, Carcassonne nu a mai garantat nicio frontieră și s-a degradat de-a lungul timpului fantastic de mult. În 1849 însă, orașul a fost încadrat la capitolul monumente istorice iar arhitectul Eugene Viollet-le-Duc s-a angajat să-l restaureze. Cei care vin în Carcassonne pot vizita castelul Comtal, bisericile Saint-Nazaire și Saint-Celse, toate amplasate în interiorul zidurilor groase. De specificat faptul că este un centru turistic puternic din Franța.

York, Marea Britanie – orașul York din nordul Angliei are foarte multă istorie în spate. O bună parte din ziduri sunt încă în stare bună, au fost restaurate în trecut.

Dubrovnik, Croația – cele mai multe dintre zidurile și fortificațiile centrului vechi ale portului Dubrovnik au fost construite în secolele 14-15, însă lucrările au continuat până târziu, în secolul 17. Nicio armată ostilă nu a reușit să treacă de aceste ziduri în Evul Mediu și deși cutremurul din 1667 a distrus o parte dintre clădiri, zidurile au rămas neclintite.Dubrovnik

Previous articleTimișoara, un pol imobiliar demn de luat în considerare
Next article„Nu există opțiuni fără risc în ceea ce privește Coreea de Nord”, spune un oficial SUA
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here