Home Lifestyle Cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume

Cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume

1018
0
Dubrovnik

Orașele medievale sunt de-a dreptul incredibile, atât pentru amatorii de istorie, pentru fotografi cât și pentru simpli turiști. Înaltele ziduri medievale care înconjoară aceste orașe spun o poveste veche de sute sau chiar mii de ani, așa că vom trece și noi în revistă cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume, orașe înconjurate bineînțeles de ziduri specifice.

Cele mai frumoase 4 orașe medievale din lume

Pingyao, China – situat în provincia Shanxi, orașul Pingyao datează încă din secolul 14 și a fost cândva unul dintre cele mai mari centre financiare din China. Aproape toate băncile aveau sediile aici. Construcția lui a început în anul 1370 sub comanda împăratului Hongwu, iar zidurile au 12 metri înălțime. 72 de foișoare sunt amplasate pe aceste ziduri uriașe, din jur împrejurul orașului.

Carcassonne, Franța – după Tratatul de la Pirinei din 1659, Carcassonne nu a mai garantat nicio frontieră și s-a degradat de-a lungul timpului fantastic de mult. În 1849 însă, orașul a fost încadrat la capitolul monumente istorice iar arhitectul Eugene Viollet-le-Duc s-a angajat să-l restaureze. Cei care vin în Carcassonne pot vizita castelul Comtal, bisericile Saint-Nazaire și Saint-Celse, toate amplasate în interiorul zidurilor groase. De specificat faptul că este un centru turistic puternic din Franța.

York, Marea Britanie – orașul York din nordul Angliei are foarte multă istorie în spate. O bună parte din ziduri sunt încă în stare bună, au fost restaurate în trecut.

Dubrovnik, Croația – cele mai multe dintre zidurile și fortificațiile centrului vechi ale portului Dubrovnik au fost construite în secolele 14-15, însă lucrările au continuat până târziu, în secolul 17. Nicio armată ostilă nu a reușit să treacă de aceste ziduri în Evul Mediu și deși cutremurul din 1667 a distrus o parte dintre clădiri, zidurile au rămas neclintite.Dubrovnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here