Home International Tesla a rămas în urmă cu producția pentru Model 3. Rău de...

Tesla a rămas în urmă cu producția pentru Model 3. Rău de tot

363
0
Model 3

Până acum, Tesla a reușit să construiască doar 260 de Model 3, cu 83% mai puțin decât promisese inițial (1500 pentru Q3).  Anunțul a fost făcut luni seară și scoate în evidență problemele pe care producătorul de mașini electrice le are, după ce s-a angajat să aducă pe piață o mașină ecologică ieftină, care are un preț de pornire de 35.000 de dolari. După anunț, acțiunile Tesla de pe bursă au scăzut cu 1.5%, ceea ce este normal. De fapt cred că au avut noroc să scape doar cu 1.5%.

Motivul pentru care Tesla întârzie cu producția? Ei bine, ei au afirmat că fabrica de baterii din Nevada e în regulă, că fabrica de asamblare din California e în regulă, doar că nu au evaluat foarte bine aceste termene de execuție. Totul durează mai mult decât au planificat.

„Nu sunt probleme fundamentale cu Model 3 sau cu lanțul de furnizori. Știm ce trebuie reparat și suntem încrezători că vom reuși să eliminăm aceste bottleneck-uri de fabricație în cel mai scurt timp posibil” spune compania. Oricum, nu cred că e de mirare că se întâmplă acest lucru atât timp cât Model 3 este primul automobil produs de cei de la Tesla la scară mare. Compania speră că în scurt timp, să înceapă să producă 5000 de bucăți de Model 3 pe săptămână, până la final de an, exact așa cum era planul inițial.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here